FeaturedHaberler

Danimarka canavarı ile tanışın: Zenvo TSR-S!




Danimarka merkezli spor otomobil üreticisi Zenvo, yeni yol otomobili TSR-S’in örtüsünü Cenevre’de kaldırdı. Önemli mühendislik yetenekleri barındıran Zenvo TSR-S ile ilgili detaylar haberimizde!

Zenvo TSR-S, çift eksenli spoyler teknolojisi ile geliyor

TSR serisinin ilk yol otomobili olma özelliğini taşıyan TSR-S, Zenvo’nun parlak mühendislik örnekleri ile donatılmış. Araçta kullanılan çift eksenli spoyler, virajlarda aerodinamik dengeleyici görevi görüyor. Kanat dikey ve yatay yönde hareket ettiği için virajlarda kaybedilen yere basma gücünün yaklaşık %30’unu geri topluyor. Ayrıca ön bölümdeki taban yapısı da hava akımını yeniden düzenlemek adına çıkıntılı olarak tasarlanmış.

Zenvo TSR-S’in kalbinde çift süperşarjlı 5.8 litrelik V8 motor yer alıyor. 1.177 beygir güç üreten bu motor, aracı 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2.8 saniyede ulaştırıyor. Güç aktarma tarafında ise özel olarak zamanlanmış 7 ileri otomatik şanzımanı görüyoruz. Sadece 5 adet üretilecek özel otomobilin tamamının şimdiden rezerve edildiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu