FeaturedHaberler

Volkswagen’den sürücüsüz konsept: I.D. Vizzion




Volkswagen, Cenevre Otomobil Fuarı’nda I.D. Vizzion adlı sürücüsüz otomobil konseptini görücüye çıkardı. Otonom sürüşü bir adım öteye taşıyan çevreci ve sürücüsüz konsept ile ilgili detaylar haberimizde!

Elektrikli ve sürücüsüz: İşte Volkswagen I.D. Vizzion Concept!

Geçtiğimiz yıl tanıtılan I.D. Crozz ve I.D. Buzz konseptlerini temel alan I.D. Vizzion, ailede sedan üye olarak yer alıyor. Aracın ön yüzünde ilk defa HD Matrix farlar kullanan Volkswagen, değişken LED dizilimi sayesinde yola çeşitli simgeler yansıtılabileceğini söylüyor. Yan profilde coupe tarzı bir tavan çizgisi kullanan otomobil, B sütununun gizlenmesiyle beraber ters açılı bir arka kapıya imkan tanımış. Arka bölümde ise ışık şiddeti fren oranına göre değişen OLED stop grubu dikkat çekiyor.

Volkswagen I.D. Vizzion’un iç mekanına geçtiğimizde ise asıl sürpriz ile karşı karşıya geliyoruz. 5. seviye otonom sürüşe duyarlı olarak tasarlanan aracın ön konsolunda direksiyon dahil olmak üzere hiçbir fazlalık bulunmuyor. Lazer algılayıcılar, ultrasonik kameralar, radar sensörleri ve bir de yapay zeka asistanıyla donatılan konseptte haliyle sürücüye de ihtiyaç duyulmuyor. Yapay zeka tarafında Microsoft ile çalışan Alman marka, Hololens teknolojisini konsept otomobile adapte etmiş. Böylece sürücü yalnızca jest ve komutlar vererek aracı istediği gibi yönlendirebiliyor.

Volkswagen I.D. Vizzion, gücünü 101+201 beygir güç üreten çift elektrik motorundan alıyor. 111 kW pil taşıyan araç, tam dolu batarya ile yaklaşık olarak 665 kilometre menzile erişiyor. Tüm bunlara rağmen I.D. Vizzion ve diğer akıllı Volkswagen araçlarını yollarda görmek için 2030‘a kadar beklememiz gerekecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Konsept olduğu için yorum yapmak doğru olmaz ama ön konsolda hiçbir şey olmaması fikri bana şu anda tuhaf geliyor. 2030'da bu konudaki görüşüm değişir mi bilemiyorum.

  2. Volkswagen’in tasarımı neyki konseptleri ne olsun! Volkswagen’in tasarımları artık insanların sabrını zorluyor. Dünyadaki en sıkıcı tasarımlara VW imza atıyor!

  3. Sürücüsüz olması ayrı bir olay tabi de 2030 a kadar 665 km menzil komik olmuş. Tesla nerde bunlar nerde. Atı alan üsküdarı geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu