Haberler

Bu Aygo heyecanlandırıyor




Toyota, 2015 Aygo modelini sessizce ortaya çıkardı. Haziran’da Avrupa’da satışa çıkması planlanan modelde önceki yıla göre en büyük değişiklik yeni “x-cite” donanım paketi. Cyan Splash gövde rengine sahip modelde piano black detaylar ve 15 inçlik siyah alaşım jantlar bulunuyor. Müşterilere aynı zamanda siyah tavan ve A sütunları da opsiyon olarak sunuluyor. Çift renkli tasarım otomobilin iç mekanında da devam ediyor. Siyah-mavi kombinasyonuna sahip koltuklara gövde rengiyle aynı renkte trim parçaları ile krom kapı kolları eşlik ediyor.

Otomobile gücünü veren ünite ise 69 HP ve 95 Nm değerlerine sahip 1 litrelik 3 silindirli bir VVT-i benzinli motor. Bu motorla model 3.8 l/100km’lik bir ortalama yakalayabiliyor ve karbondioksit salınımı da 88 g/km seviyelerinde kalıyor.

Bu yeni donanım paketi dışında 2015 Aygo’da farklı donanımsal yenilikler de mevcut. Opsiyon listesine eklenen Şerit Takip Asistanı ve çarpışma olacağı önceden algılandığında otomatik olarak fren yapan Pre-Collision System ile Aygo, artık daha güvenli.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu