FeaturedHaberler

BMW M8 Gran Coupe önümüzdeki yıl yollara inecek




BMW, 8 Serisi’nin yeni üyesi olacak M8 Gran Coupe‘nin konsept versiyonunu Cenevre’ye görücüye çıkardı. Önümüzdeki yıl yollarda olacak sportif aracın detayları haberimizde!

“Bukalemun” renkli M8 Gran Coupe Cenevre’de gözüktü

Konsept versiyonu ile Cenevre’de karşımıza çıkan BMW M8 Gran Coupe, son dönemde popüler olan 4 kapılı coupe trendini yakalıyor. Aracın olabildiğince uzun tutulan ön bölümü oldukça sportif görünürken, buna paralel olarak geniş tutulan havalandırma girişleri de dikkat çekiyor. Akıcı tavan hatları bagaja kadar inen otomobilin arka bölümünün agresifliği de gözlerden kaçmıyor. Bu noktada hava akımını düzenlemek için difüzör yapısı benzersiz şekilde tasarlanmış.

BMW’nin yeni M konseptinde tasarımın yanı sıra renk seçimi de dikkatlerden kaçmıyor. Lansman rengi olarak Saleve Vert adlı özel bir renk kullanan BMW, boyanın hava aydınlığına göre mavi ve yeşil olarak değiştiğini söylüyor. Ayrıca ön panjur, kapı çıtaları ve egzoz çıkışlarında görülen altın renk araca farklı bir hava katmış. Yeni 8 Serisi’nin bir parçası olacağı söylenen M8 Gran Coupe’nin yollara çıkacak versiyonunun 2019’da tanıtılacağı belirtiliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Elinize sağlık. Yine de bazı eleştirilerim var, umarım dikkate alırsınız:

    Bu haberi sadece Otopark.Com'da okuyan bir insan ne öğrendi?
    4 kapılı Coupe olması, Saleve Vert rengi ve 2019'da yollara çıkıyor olacağı.

    Şahsen ben ne öğrenmek isterdim?
    Motorunun gücü ve torku tahmini, şanzıman tahmini, fiyat tahmini, M8 konseptine göre kıyaslar, S63 Coupe AMG'ye göre tasarımsal olarak kıyaslama…

    Tekrar söylüyorum, emeğinize çok saygım var. Her gün yazı yazmak kolay iş değil. Yine de bu kadar az bilgi olan yazıları yayınlamadan önce belki bir kere daha düşünmeniz gerekli. Çünkü ben bir okur olarak, Türkiye'nin en büyük otomobil haberleri sitesinde bunları görmek isterim. Bu haberin aynısını belki de herhangi bir gazetenin haber sitesinde bulabilirim. Fakat Otopark.Com takipçisi olan insanlar, gazete haber sitelerinden fazlasını beklediği için bu yazıları okuyor.

    Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum, umarım bana katılıyorsunuzdur. Eğer saygısızlık ettiysem kusuruma bakmayın, sadece bir okur olarak düşüncelerim bu yönde.

  2. Öncelikle yapıcı eleştiriniz için teşekkür ederim. Yazdığınız tavsiyelere katılmamak mümkün değil, ancak siz de takdir edersiniz ki fuara – maalesef- davet edilmediğimiz için dış basındaki bilgileri harmanlayarak okuyucuya sunmaktan başka bir alternatifimiz yok. Yine de bulabildiğimiz kadar kaynağı tarayıp takipçilerimize haberleri en hızlı şekilde sunmaya çalışıyoruz.

    Gördüğüm kadarıyla BMW, M8 Gran Coupe hakkında konsept tasarımı dışında bir bilgi paylaşmadı. AMG GT Coupe haberinde de Mercedes'in aktardığı hemen hemen bütün bilgileri haberde paylaştık. Yani bir haber çok detaylı olabilirken başka bir haber çok yüzeysel olabiliyor, bu da aslında üreticinin ne kadar bilgi aktardığıyla alakalı bir durum. Umarım yakın gelecekte uluslararası fuarlara katılım gösterip bu eksiğimizi kapatabiliriz.

  3. Alcantara demiş ki:

    Öncelikle yapıcı eleştiriniz için teşekkür ederim. Yazdığınız tavsiyelere katılmamak mümkün değil, ancak siz de takdir edersiniz ki fuara – maalesef- davet edilmediğimiz için dış basındaki bilgileri harmanlayarak okuyucuya sunmaktan başka bir alternatifimiz yok. Yine de bulabildiğimiz kadar kaynağı tarayıp takipçilerimize haberleri en hızlı şekilde sunmaya çalışıyoruz.

    Gördüğüm kadarıyla BMW, M8 Gran Coupe hakkında konsept tasarımı dışında bir bilgi paylaşmadı. AMG GT Coupe haberinde de Mercedes'in aktardığı hemen hemen bütün bilgileri haberde paylaştık. Yani bir haber çok detaylı olabilirken başka bir haber çok yüzeysel olabiliyor, bu da aslında üreticinin ne kadar bilgi aktardığıyla alakalı bir durum. Umarım yakın gelecekte uluslararası fuarlara katılım gösterip bu eksiğimizi kapatabiliriz.Hepsini görüntüle…

    Tamamdır o zaman şöyle bir ekleme yapayım:

    Ben M8 Gran Coupe'nin 600 beygir veya üzerinde olacağını, M5 gibi 4 çeker olarak geleceğini, muhtemelen tork konvertörlü bir şanzımanla geleceğini biliyorum. Maalesef ben de Cenevre Fuarı'na gitmedim. Cenevre otomobil fuarının instagram sayfasından M GmbH'nın CEO'su tarafından dinledim. Bunların yanında, aracın konsept olduğunu fakat, üretilecek aracın çok çok yakın olacağını da dinledim.

    Bunun dışında far teknolojisinin M8 GTE'deki gibi olacağını, 4 gözlü far tasarımının artık altıgen hale geleceğini, tavanının CFRP maddesinden yapıldığını da BMW'nin basın bülteninden öğrendim.

    Bunların üzerine şöyle yorumlar da yaptım:
    Muhtemelen 4.4 lt'lik V8'lik makineyi 620 beygir güçlerine çekecekler. Veya BMW M CEO'sunun geçen sene verdiği röportajdaki bilgilere dayanarak bu motorun yanına belki de bir elektrikli motor eklenip hibrit olabileceğini düşünüyorum. Bu sayede 0-100 yaklaşık 3.5 saniye civarlarında olmalı. Tork konvertörlü bir ZF ile gelmesi de muhtemel.

    Benim bahsettiğim bu tahminleri ve bilgileri yazmanızdı. Yaptığınız iş kolay değil farkındayım fakat bence otomobil severlerin buluştuğu bir platformda M8 Gran Coupe haberi yapılıyorsa böyle bilgiler verilmeli.

  4. Koca koca otomotiv markalari her biri bir otomobil gazetecisinin masraflarini karsilasa fuara herkes rahatlikla gider..Takip ettigim kadariyla bu isin duayenlerinden Okan Altan ve Ferhat Albayrak fuara gitmis. Onun disinda sadece Dogan Kabak’i gordum

  5. Her markanın vardır böyle süpersonik konseptleri. Önemli olan bu tür konseptleri birebir şekilde seri üretime aktarabilmektir bu yüzden Ferrari Ferrari, Lamborghini Lamborghini’dir. Bu tür markalarında en büyük özelliğide budur konsept önden çok yırtıcı ancak arkadan çok sade görünüyor. AMG GT Coupe ise Panamera’dan sonra gördüğüm bu sınıftaki en iyi tasarıma sahip otomobil

  6. BMW ne zaman acaba Mercedes gibi bir AMG Project One gibi bir süper otomobil üretecek çok merak ediyorum. BMW ne zamanki Mercedes’e böyle bir rakip otomobil üretir işte o zaman Mercedes’in gerçek rakibi olabilir. Audi’nin bile R8 var Mercedeste AMG Project One geçtim AMG GT-R var daha ne olsun BMW de daha bir tane süper otomobil yok. Yıllardır bu konuda spekülasyonlar dolaşıyor BMW’den bu konuda herhangi bir tık yok!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu