FeaturedHaberler

Beşinci jenerasyon Renault Clio ilk kez görüntülendi!




2012 yılında duyurulan dördüncü nesil Renault Clio, Fransız markanın en çok satan modelleri arasına girmeyi başarmıştı. Çok satan modelin beşinci jenerasyonu, ilk defa ağır kamuflaj altında görüntülendi!

Yeni Renault Clio, küçük Megane olmak için geliyor!

Tamamen yenilenecek olan Renault Clio, objektiflere testler esnasında yakalandı. Genel hatları test köpükleri ile gizlenen araç ağır kamuflaj altında olduğu için tasarımı hakkında da öngörüde bulunmak zor. Fakat ön bölümdeki far-panjur ve kaput yapısından tahminle yeni Clio’nun küçük bir Megane kopyası gibi göründüğünü söyleyebiliriz.

Söylentilere göre beşinci jenerasyon Renault Clio’nun kaputunun altında yeni ve güçlü motor seçenekleri göreceğiz. Mercedes ile geliştirilen 1.0 litrelik turbo benzinli motorun baz olarak geleceği araçta 130 beygir güç üreten 1.3 litrelik yeni bir ünite daha yer alacak. Yeni Clio’da çok satılan dizel motor seçeneğinin yerini ise hibrit ya da tamamen elektrikli motorun alacağı söylentileri ağır basıyor. Ayrıca aktarma tarafında 5-6 ileri manuel ve EDC şanzıman seçenekleri bu motorlar ile eşleştirilecek.

Eylül ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan beşinci jenerasyon Clio’nun amiral üretim tesisi, markanın Bursa’daki tesisleri olacak. Son olarak araçta ikinci nesil otonom sürüş gibi önemli özelliklerin yer alabileceğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Şu iç mekan vs çòzsünler artık polo yada fiesta ile kiyaslayinca 2005 model iç mekan var hala az yakmasın hiç satmayacak çok çağdışı şuanki clio

  2. Şirket arabası boş Clio kullanıp çağdışı diyorsunuz. ICON pakette bir çok üst sınıf araçta opsiyon olan özellikler standart geliyor. İç mekan 2005 nasıl olabilir? zaten 2013 yılında çıktı bu kasa. Kampanayı eleştiriyorsunuz, iç mekanı eleştiriyorsunuz. Vergiler düşüp kalan parayı da Euro olarak hesaplayıp firmanın eline ne kalıyor, ne kadar kar ediyor bir bakın. Adamlar kampana da kullanır leğen plastiği de. Gerçekten de bu vergilendirme sistemine rağmen hala kampanalı falan da olsa araç alabiliyorsak üretici firmalar sayesindedir. Vergileri belirleyenler inanın elin firması kadar düşünmüyor sizi. Ülkenin yönetiminden o kadar bezdik ki, gördüğünüz gibi sermayeyi savunur hale geldik.

    1. Gerçekten komiksiniz sanki babalarının hayrına satıyorlar neymiş üreticiler olmasa araba alamazmışız ne alakası var 80.000tl yi beğenmiyorsanız o sizin sorununuz kampana mı kaldı bu devirde. Kimse ucuz satmıyor. 2013 de çıkması iç mekanının 2013 olacağı anlamına gelmez şimdi yıl 2018 Mazda ile Suzuki yada Clio ile Polo iç mekanı aynı mı? Clio da flash la dolaşıyor millet multimedya ekranında ne kadar komik duruyor farkında mısınız

      1. Çevremde de komik olarak bilinirim 🙂 Ben hesap yaptım, şimdi baz fiyat açılımı olarak VW fiyatlarını bulabildim. Misal Golf 1.6 TDI 115 PS DSG 163.900 lira demiş. Vergileri çıkarsanız net fiyat 86.131,25 lira. Bu da 17.346 Euro eder. Bunun ne kadar VW için kardır bilemem, bilen varsa söylesin. Gördüğünüz gibi 163 binlik fiyatın sorumlusu VW değil, bizzat sizin(Mehmet1964) oyunuzla bizi yönetenler. İç mekan konusunda verdiğiniz araçlar arasında fiyat farkı var, bu da iç mekan kalitesine yansıyor.(Mazda-Suzuki, VW-Renault) Clio ‘da Bluetooth var, USB takanlar kendileri teknolojinin biraz gerisinde kalmış diyebilirim. Ya da Apple Music ya da Spotify gibi sınırsız müzik kaynaklarına cüzi rakamlarla abone olmayan, illa bilgisayarındaki mp3 ‘leri USB ‘den dinleyenler diyelim. Bu Clio ‘nun sorunu değil. Ayrıca Sandisk ‘in görünmeyecek kadar küçük USB ‘si var, 5-10 TL daha pahalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu