FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 Bahreyn GP: Kaos dolu yarışın galibi Sebastian Vettel!




Formula 1’de sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn GP’nin galibi Ferrari pilotu Sebastian Vettel oldu. Kaos dolu yarışın son turları kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti!

Formula 1’de Ferrari ve Sebastian Vettel ikide iki yaptı!

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Alman pilot, yarışı başından sonuna kadar lider götürerek bu sezon ikinci galibiyetini kazandı. Pit stoplarda rakiplerinin aksine yumuşak hamura geçen Vettel, risk alarak ikinci pitini yapmadı ve yarışı başladığı sırada bitirmeyi başardı.

Ferrari’nin arkasında ise podyumu Mercedes pilotları tamamladı. Yarışa üçüncü sırada başlayan Valtteri Bottas, startta bir basamak yükseldi. Son turda Vettel ile farkı 1 saniyenin altına kadar düşüren Fin pilot önündeki rakibini geçemedi ve yarışı ikinci sırada noktaladı. Lewis Hamilton ise dokuzuncu sıradan start almasına rağmen başarılı bir performansla podyumun son basamağına yerleşti.

Podyumun ardından gelen isim ise Toro Rosso pilotu Pierre Gasly oldu. Yarışa beşinci sırada başlayan çaylak pilot, kusursuz bir sürüş ortaya koyarak yarışı dördüncü sırada tamamladı. Bu sonuç ile beraber 2015 yılında spora McLaren ile giren Honda, motor tedarikçisi olarak en başarılı sonucunu aldı.

Avustralya’da iki pilotunun da yarış dışı kalmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşayan Haas, Kevin Magnussen ile beşinci sıranın sahibi oldu. Magnussen’in arkasında ise Renault pilotu Nico Hulkenberg altıncı sırada finiş gördü. McLaren pilotları Fernando Alonso ve Stoffel Vandoorne yarışı sırasıyla yedinci ve sekizinci sırada noktalarken, onları Alfa Romeo Sauber pilotu Marcus Ericsson takip etti. Bahreyn’de son puanı ise Force India pilotu Esteban Ocon kazandı.

Kimi Raikkonen pit alanında Ferrari mekanikerini ezdi!

Yarışın en büyük kaosu ise Ferrari’nin pit alanında gerçekleşti. 36. turda üçüncü sıradayken ikinci pitine giren Ferrari’nin tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen, pitten erken çıkış yaptı. Sağ arka lastiği sökülmeyen Raikkonen’in aracı, lastiği tutan mekanikerin ayağının üzerinden geçti. Fin pilotun yarışı bu olaydan sonra sonlanırken, Ferrari tarafından yapılan açıklamada mekanikerin hastaneye kaldırıldığı ve ayağının kırıldığı öğrenildi.

Sezonun üçüncü yarışı olan Çin GP, 15 Nisan Pazar günü düzenlenecek.

Bahreyn GP Sıralaması

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari 1:32.01.940
2 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes + 0.699 saniye
3 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes + 6.512 saniye
4 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda + 62.234 saniye
5 Kevin Magnussen Haas F1 Team Ferrari + 75.046 saniye
6 Nico Hulkenberg Renault Renault + 99.024 saniye
7 Fernando Alonso McLaren Renault + 1 tur
8 Stoffel Vandoorne McLaren Renault + 1 tur
9 Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber Ferrari + 1 tur
10 Esteban Ocon Sahara Force India Mercedes + 1 tur
11 Carlos Sainz Jr. Renault Renault + 1 tur
12 Charles Leclerc Alfa Romeo Sauber Ferrari + 1 tur
13 Romain Grosjean Haas F1 Team Ferrari + 1 tur
14 Lance Stroll Williams Martini Racing Mercedes + 1 tur
15 Sergey Sirotkin Williams Martini Racing Mercedes + 1 tur
16 Sergio Perez Sahara Force India Mercedes + 1 tur
17 Brendon Hartley Scuderia Toro Rosso Honda + 1 tur
Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari Ferrari Yarış dışı
Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Yarış dışı
Daniel Ricciardo Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Yarış dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. alfhonso demiş ki:

    avel raikkonenHepsini görüntüle…

    Suçun tamamı Raikkonen'de değildi ama 🙂 Lastikleri takmadan önce yanlışlıkla yeşil ışık yaktılar adam ona güvenip gazladı 😀

  2. Avel avel, 2 yerden kırılmış teknikerin ayak. Yarış gitti kürsü gitti

  3. Yarisi her ne kadar parca parca izlesem de ferrarinin eski gunlerine donecegi umudu biraz da olsa canlandi. Gecen sene de iyi baslamisti ama gidisat kotu oldu. Raikonnen yerine aerik alonso tekrar donse de yarim kalan iaini bitirse diye beklemekteyim. Bu arada mclaren hondayi birakti adamlar 4. Oldu. Ugursuzluk mclaren de mi acaba

    Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  4. Valla Raikkonen'in orada hiçbir suçu yok. Suçu olan yeşil ışık yakan herif. Adam hem önüne hem aynaya bakamaz orada, zira zamanla yarışıyor. Üzdü açıkçası.

    Ferrari de bu sezon çok iyi başladı. Umarım geçen sezonki gibi aksaklıklar çıkmaz ortaya.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu