FeaturedHaberler

3 kapılı Peugeot 208’in üretimi sonlandırılıyor




3 kapılı hatchback otomobil pazarı, son dönemde yavaş yavaş bitme noktasına geliyor. Volkswagen Polo, SEAT Ibiza, Citroen C3 ve Renault Clio’nun ardından şimdi de Peugeot 208 benzer akıbete uğramak üzere!

Yeni Peugeot 208’in 3 kapılı versiyonu üretilmeyecek

Auto Week’in haberine göre, Peugeot düşük satış rakamlarından ötürü popüler hatchback modelin 3 kapılı versiyonunun üretimini durdurdu. Satış listelerinden de kaldırılan otomobilin tekrar vitrinlere gelmeyeceği, geçtiğimiz hafta markanın Hollanda ve Almanya operasyonlarına bildirildi. Ayrıca alınan bilgilere göre önümüzdeki yıl yenilenecek Peugeot 208’in yeni jenerasyonunda 3 kapılı bir versiyon yer almayacak.

Alınan bu karar, modelin performans sürümü 208 GTi’yı de doğrudan etkileyecek. CMP platformu üzerine geliştirilecek yeni 208 tamamen beş kapılı olarak geliştirileceği için bu modelin de aynı doğrultuda üretileceği tahmin ediliyor. Yeni Opel Corsa ile aynı platformda üretilecek olan yeni 208’in önümüzdeki yıl tanıtılması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bundan daha kötü ne olabilir ki? Son zamanlar da kimsenin 3 kapılı hatchback almak istememesinin sebebi bu tür gövde tipini fonksiyonel bulmaması olabilir mi? Eğer Peugeot 208 GTI sadece 5 kapılı olarak üretilirecekse o arabadaki sportif görünümünü kaybedebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu