FeaturedHaberler

Dünyadaki elektrikli araç sayısı belli oldu




Uluslararası Enerji Ajansı’nın “Küresel Elektrikli Araç Görünümü 2018 Raporu” verilerine göre, geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla elektrikli araç satışı gerçekleşti.

Global anlamda elektrikli araç satışının artmasında çeşitli etkenler rol oynadı. Bunlardan belkide en büyüğü hükümetlerin izlediği çevreci politikalar.. Ayrıca enerji verimliliğini artırması ve bunun kullanıcılar tarafından her geçen gün daha çok farkına varılması da satışları olumlu etkiledi.

YÜZDE 55 ARTIŞ OLDU

Geçen sene dünyadaki elektrikli taşıt sayısı bir önceki yıla göre yüzde 55 artışla 2 milyon 14 binden, 3 milyon 109 bin 50’ye yükseldi.

Tahmin edersiniz ki araç sayısındaki artış şarj istasyonu sayısını da doğru orantılı olarak etkiledi. Geçtiğimin senelerde Dünya çapında yaklaşık 2.3 milyon şarj istasyonu vardı. Bu sayı günümüzde 3 milyonu geçti. Elektrikli taşıt kullanımının yaygınlaşması için ayrıca, şarj istasyonu sayısının daha da arttırılması ve araçların batarya maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor

Bu arada, geçtiğimiz sene satılan elektrikli taşıt sayısı 1 milyon 148 bine ulaştı. Çin‘de geçen yıl 579 bin yeni elektrikli taşıt trafiğe çıkarken, bu ülkeyi 198 binle ABD ve 62 bin 180 taşıtla da Norveç izledi.


Bu haber hoşunuza gittiyse BURAYA tıklayarak fazlasını okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu