FeaturedHaberler

Volkswagen’e rekor Dieselgate cezası kesildi!




Dieselgate skandalından ötürü milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda kalan Volkswagen’e acı reçete kesildi. Alman marka, kesilen rekor para cezasını ödemeyi kabul etti!

Volkswagen’e rekor Dieselgate cezası: Tam 1 milyar Euro!

2015 yılında ortaya çıkan Dieselgate skandalı, Alman üreticinin 2007-2015 yılları arasında sattığı 10.7 milyon aracı etkilemişti. Emisyon değerlerini bir yazılım aracılığıyla düşük gösteren şirket, dünya çapında milyonlarca aracı geri çağırmak zorunda kalmıştı. Sadece anavatanında 2.8 milyon aracın etkilendiği skandalın etkileri yavaş yavaş silinirken, Almanya’da kesilen ceza miktarı da belli oldu. Adli makamlar ve Volkswagen AG, şirketin 1 milyar Euro ceza ödemesi konusunda anlaşma sağladı.

Kesilen bu ceza, Almanya’da bir firmaya kesilen en büyük para cezası olarak tarihe geçmiş oldu. Daha önce ABD’de de 4.3 milyar dolar cezaya çarptırılan marka, 2015 sonrasında bulunan benzer yazılımlar için de ayrıca bir ceza ödeyecek. Geri toplatılan araçların maliyeti de düşünüldüğünde Alman üreticinin Dieselgate faturası onlarca milyar Euro’yu buluyor.

Volkswagen’deki emisyon skandalının etkileri sürerken, bir diğer Alman otomotiv devi Daimler’de de benzer gelişmeler yaşanıyor. Mercedes’in C ve G serisi araçlarında emisyon testlerini etkileyecek aygıt kullanıldığından şüphelenen Alman makamlar, 774.000 aracın geri çağrılmasını istemişti. Bakalım yakın dönemin en büyük skandallarından biri olarak gösterilen Dieselgate, Volkswagen’e daha ne kadar maddi kayıp yaşatacak?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Golf 8 ve Leon Mk4 kasalardan şimdiden korkabiliriz. Maliyeti düşürmek için nerelerinden kısacaklar kimbilir. =)

    1. Yan yan gideriz 🙂 İyi tarafından bakalım hiç sanmıyorum ama belki kalitesiz diye almazlar da yolda bol bol sürüş zevkli focus ve mazda 3 görürüz hatta Bmw 1 bile olabilir 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu