FeaturedHaberler

Hafif bir makyaj operasyonu geçiren Jaguar F-Pace tanıtıldı




Makyaj operasyonundan geçen Jaguar F-Pace yenilendi. Güncellemeler yapılarak iyileştirilen model artık daha rekabetçi ve kaliteli bir şekilde karşımıza çıktı.

2021 yılı itibari ile güncel olarak karşımıza çıkacak olan F-Pace, tasarımsal olarak çok fazla bir değişim görünmese de iç mekanda ve motor seçeneklerinde  güncellemeler yapılmış.

Şuan ki F-Pace ile yenilenen F-Pace arasındaki farkı tasarımsal olarak anlamak dikkat istiyor. Makyajlanan Jaguar F-Pace’de bazı yeni çizgiler olduğunu ve J harfindeki LED gündüz farlarını görüyoruz. Tasarımsal olarak yenilenen Jaguar F-Pace’e bakmaya devam edersek, aracın ön çamurluk üzerindeki ufak hava girişinin araca daha sportif bir hava kattığı dikkat çekiyor. Arka stop lambaları ise biraz daha incelmiş ve iç tasarımları da yine ön far tasarımı gibi yenilenmiş.

Yenilenen iç mekan ve ekranlar

Daha çok yenilik ve güncellemenin iç mekanda yapıldığı Jaguar F-Pace’de, eski 10 inç’lik bilgi eğlence ekranı yerini 14.1 inç’lik kıvrımlı yeni bilgi eğlence ekranına bırakmış durumda. Oldukça şık görünen bu ekranın altında ise çevirmeli butonları da bulunan havalandırma kontrol ünitesi yer alıyor.

İç mekanda ekranların büyümesi ve daha hızlı tepki vermesinin ardından kabinde kullanılan malzeme kalitesi de daha da yükselmiş. Yeni bir vites kolunun da kullanıldığı modelde döndürülerek kontrol edilen vites seçicisi ortadan kalkmış durumda.

Yenilenen Jaguar F-Pace’de direksiyon simidi de I-Pace modeline benzer bir direksiyon ile değiştirilmiş. Ayrıca Jaguar F-Pace’te standart olarak 10 renkli ambiyans aydınlatma sistemi, anahtarsız giriş ve 14 hoparlörlü Meridian ses sistemi gibi bir çok donanım standart olarak geliyor.

Yeni motor seçenekleri

İngiliz otomobil üreticisi Jaguar, yenilenen F-Pace modelinde 2021 itibari ile 4 farklı donanım seçeneği ile satışa çıkacak. Bu seçenekler F-Pace 250, 250 S, S340 ve R-Dynamic S 400 olarak adlandırılmış. 250 adı verilen modeller 2.0 litrelik turboşarjlı 4 silindirli bir motor kullanıyorlar ve 250 beygir güce sahipler.

S 340 paketinde ise 3.0 litrelik turboşarjlı 6 silindirli ve hafif hibrit destekli bir motor bulunuyor. Bu motor ise 340 beygir güç üretiyor. En güçlü F-Pace modeli ise R-Dynamic S. Bu versiyon 6 silindirli motora sahip ve 400 beygir güç üretiyor.

Giriş seviyesindeki modelin 0-100 km/s hızlanması 7.0 saniye iken en üst versiyonun hızlanması ise sadece 5.2 saniye. Tüm motor seçenekleri 8 ileri otomatik şanzıman ile gelirken tüm versiyonlarda 4 tekerden çekiş sistemi de standart olarak sunuluyor.

1994 OPEL Astra F GSi 2.0 16V C20XE Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Aracın dıştan tasarımı o kadar güzel ki yenilemeye çok da gerek yoktu zaten :) Hatta 2017’de tasarım ödülü de almıştı. Bence içeride yeni ekran çok güzel görünmemiş. Çok havada kalmış. Kadranlar ise tabii ki artık hayalet ekran olmuş. Bu sınıfta ve bir düşük sınıfta da E-Pace ile birlikte aslında -Türkiye dışında- Jaguar fiyatlarıyla da en mantıklı seçenek gibi duruyor. Keşke bagajı bir tık daha büyük olsaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu