FeaturedHaberler

Volkswagen, batarya için kuantum bilgisayarı kullanacak




Geleceğini elektrikli otomobiller üzerine kurgulayan Volkswagen, verimlilik adına yeni teknolojiler geliştirmekten geri durmuyor. Alman marka, yeni modellerinin gelişiminde kuantum bilgisayarı teknolojisinden yararlanacak.

Volkswagen, kuantum bilgisayarı ile batarya gelişimini güçlendirecek

VW’nin kurucusu olduğu San Francisco merkezli CODE Lab, lityum-hidrojen ve karbon molekülleri simüle edecek kuantum bilgisayarların gelişimi üzerinde çalışıyor. Gelecekte bu bilgisayarlar, elektrikli araçların kimyasal batarya yapılarını araştırmak için kullanılacak. Günümüzde batarya gelişiminin sınırlı olması göz önünde tutulduğunda, bu çalışma sonucu daha hafif ve verimli pil çeşitlerinin üretiminin sağlanması hedefleniyor.

Google ve D-Wave ile ortak çalışılan projede çalışan bilgisayar mühendisi Florian Neukart, “Volkswagen ile kuantum bilgisayarlarının potansiyelini geliştirmek için çalışıyoruz. Elektrokimyasal malzemelerin simüle edilmesi, pil teknolojisi bakımından öncü bir ticari çalışma olacaktır.” şeklinde konuştu.

Batarya teknolojisinin gelişimi ile ilgili söylemler heyecan verici olsa da, bu çalışmalar henüz başlangıç aşamasında. Yani markanın önümüzdeki yıl duyurulacak ilk elektrikli otomobili I.D. Hatch modelinde kuantum bilgisayarı teknolojisinden faydalanılamayacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu