FeaturedHaberler

Honda Civic Type R, Spa’da tur rekorunu ele geçirdi!




Honda Civic Type R, Nurburgring ve Magny Cours’un ardından Belçika’nın Spa pistinde de tur rekorunu kırmayı başardı. Ateşli hatchback, görünüşe göre zaman turu canavarı olmakta oldukça kararlı!

Honda Civic Type R, son rekorunu Spa’da kırdı!

Belçika’nın Spa-Francorchamps pistinde yapılan denemede, eski WEC LMP2 şampiyonu Bertrand Baguette sportif hatchback’in sürücü koltuğuna oturdu. 2 dakika 53 saniye 72 saliselik dereceyle turlayan Type R, pistin en hızlı önden çekişli otomobili olmayı başardı. Bir önceki rekor, 2:56.9’luk derecesiyle Civic Type R FK2’ye aitti.

Baguette zaman turu sonrasında aracın yüksek hızdaki performansına şaşırdığını belirtti. Belçikalı pilot, “Şasi dengesi ve direksiyon tepkileri oldukça iyiydi. Ayrıca çekiş ve aero paketi günlük sürüş odaklı bir performans aracı için kesinlikle etkileyici.” şeklinde konuştu. Type R Challenge programı kapsamında Avrupa’nın 3 pistinde daha rekor denemesi gerçekleştirecek olan Honda, aracın rüştünü ispatlamayı planlıyor. Silverstone pistinde Matt Neal, Hungaroring pistinde Jenson Button ve Estoril pistinde Tiago Monteiro ateşli hatchback modelin sınırlarını zorlamaya çalışacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu