FeaturedHaberler

Aston Martin’in en yeni canavarı: DBS Superleggera!




Geçtiğimiz haftalarda performanslı Rapide AMR modelini duyuran Aston Martin, sürpriz yaparak DBS Superleggera’nın örtüsünü kaldırdı. İngiliz markanın en yeni canavarı olan otomobil ile ilgili detaylar haberimizde!

İngiliz asaleti tüm gücüyle karşınızda: Aston Martin DBS Superleggera!

Markanın yeni bayrak taşıyıcı modeli olan Superleggera, yırtıcı tasarımıyla oldukça etkileyici görünüyor. Alüminyum şasi ile karbon fiber gövdenin birleşimi ile oldukça hafifletilen aracın tasarımında yüksek yere basma gücü için titiz bir çalışma yapılmış. Bu çalışmanın en büyük meyvesi ise maksimum süratte 180 kilogramlık ek yere basma gücü gibi görünüyor. Ayrıca sürüş zevkini arttırmak için aracın arka bölümünde çok noktadan bağlantılı süspansiyonlar ile GT, Sport, Sport Plus modlarının yer aldığının altını çizelim.

İç mekanında lüks dizaynın ön plana çıktığı Aston Martin DBS Superleggera; Alcantara/deri döşeme, anahtarsız giriş/çalıştırma, 360 derece park kameraları ve GPS navigasyon sistemini barındıran gelişmiş bir bilgi-eğlence sistemini standart olarak sunuyor.

Aston Martin’in yeni canavarının kalbinde ise 5.2 litrelik V12 motor yer alıyor. 715 beygir güç ve 900 Nm tork üreten motor, ZF üretimi 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş. Arkadan itişli olarak üretilen DBS Superleggera’da yine sürüş deneyimini iyileştirmek adına tork vektörleme ile mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel kullanılıyor. Tüm bu detaylar bir araya gelince aracın 0-100 hızlanması 3.4 saniye ve maksimum sürati de saatte 339 kilometre olmuş.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde yollara inecek olan DBS Superleggera’nın Avrupa satış fiyatı ise 274.995 Euro olarak belirlendi.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu