Dikkat ÇekenlerFeaturedTestler

BMW i3s | Ne kadar Kullanışlı? 1.5 Yıllık Kullanıcı Deneyimi | TEST




Geleceğin otomobillerinin öncüleri olarak gördüğüm BMW i3s bu haftaki test konuğumuzdu.
Elektrikli otomobiller hakkında oldukça bilgili olan teslaturk.com sitesinin sahibi Emir ile birlikte detaylı bir İ3s videosu çektik.

 

 

 

Siz elektrikli otomobil sahibi olmak ister misiniz ? Düşünceleriniz nedir?

+ verimli motor      – bagaj hacmi

+ performans          – menzil

+ iç mekan              – konfor

 

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. satisa cikti mi bilmiyorum sadece fuarda konsept olarak gormustum, bence satisa cikar showroomlara gelirse tarz sekil dizayn olarak dusundugumde mini cooper elektriklisi bundan cok daha fazla satar.. ben i3 teki malzeme kalitesini begenmemistim, sizin 3 serisinden iyi 5 serisi ile yarisir seklindeki yorumlariniz sasirtti. tamam organik geri donusum malzemesi falan ama, islenmis plastik gibi bir his vardi icinde, premium bir his yoktu.

  2. otopark.com kadar Emir Beyi de takip ediyorum. Yıllardır takip ettiğim 2 ayrı platform. emeğinize sağlık. Gelecek elektriklide artık. bence daha çok birlikte paylaşım video gelebilir.

  3. Bmw yapmak için yapmış izlenimi var yol tutuş iyi değil konfor iyi değil menzil yine yeterli sayilir sonucta sikinti aractan ziyade bizdeki sarj istasyonu eksikliginde model 3 havada karada alt eder ki fiyatları da 2 yıla oldukça yakın hale gelecek. Şuan elektrikli otomobil almaz 3 yil idare eder Model 3 e geçerdim net. Gelecek Elektrikli de. Kur bu kadar yüksek olmasa Eve bir Model X kendime de 6 silindir Bmw alır keyfime bakardım

  4. Her kose basina sarj istasyonu koysalar dahi almayacagim bir araba.

    Cevrecilik derseniz cevreci degil. Bunun elektriginin yuzde 70ini dogalgaz veya kömür santralleri uretiyor.

    Ekonomik derseniz degil. Otv avantajina ragmen 5.20fiyatina 1.20 aliyorsunuz. Karbon şaseyle ufak bir kaza yapsanız ne masraf çıkaracağı meçhul. Şu farın bir tanesi kaç lira keşke borusana sorsaydinız.

    Bunu alacak kitle ,tipkı klasik amerikan otomobilleri sevenler gibi, maddiyat duşünmeyen ve bu türün meraklıları olacaktır.

  5. Alamanlar bu işi Japonlardan öğrendi. Bu işin piiri Japonlardır Alman Mercedes Toyota’nın hibrit teknolojisini kopyalamıştı. BMW i serisiyle premium markalar arasında ilk temeli atan markaydı onu Audi E-Tronla, Mercedeste EQ markasıyla izlemişti ve hibrite adım atmıştı. Almanların Japonlardan öğrenmesi gereken daha çok şey varr.. Bu iş sadece lüks otomobil üretmekle bitmiyor Japonlar Alamanları geçeli çok oldu halkımızın burun kıvırdığı Koreliler bugün Japonlarla rekabet ediyor..

    1. Elektrik konusunda Japonların adım attığı yok hibrit yapıyorlar bu araç ise tam elektrikli yorumunuz ilginç olmuş. Ayrıca elektrikli otomobil konusunda bir örnek verilecekse de bu Amerikan yada Çin örneği olur adamlar koşmaya başladılar. Öncesinde içten yanmalı motor yapan firmalardan ise doğru adımlar atan iki marka var 1 i Hyundai diğeri ise Mazda dir Hyundai geleceğin farkında ve yatırım yapıyor mazda ise bir yol çizmiş ve ben 100km de 3 litre yakan %65 verimli içten yanmalı motor yapacağım diyerek bir yola çıktı ki yaparsa devrim olur ve satar zaten Bosch da söylediği kadariyla karbonmonoksit salınımıni 30gr a kadar indirdi yani elektrikli den daha çevreci bir hale bürünür. Bakalım Nissan da yatırım yapmaya başladı leaf ile devamını da getiriyor yani hibrit ölü doğan bir teknoloji anlamsız buluyorum elektrikli yaygınlaşsa kimsenin hibrit alacağını da sanmıyorum

  6. Test tam düşündüklerimi içeriyor. Konsforsuz, şehir içi hızlı, yakmayan bir araba. S olması para tuzağı bence. Aynı testi DCM tv de izledim. Eski Otopark ekibinden Muhip(beni otoparka başlatan :D), Volkan ve Can kurguluyor. Keşke ayrılmasalarmışta birlikte çekselermiş dedim bu testi DCM i de izleseniz hak verirsiniz bana 🙂 Ortak kanı; İ3S Türkiye için kullanışlı olmayan bir araç, otobanda kalırsnız valla…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu