FeaturedHaberler

Yeni Ford Focus ST’de otomatik şanzıman sürprizi!




Yeni jenerasyon Ford Focus, geçtiğimiz haftalarda Avrupa pazarında satışa sunuldu. Yakında ülkemize de gelecek olan aracın daha performanslı modeli Ford Focus ST’nin detayları da yavaş yavaş şekilleniyor.

Yeni Ford Focus ST’de mevcut motor korunacak

Geliştirme çalışmaları devam eden Focus ST, ailede RS modelinden önce gelen ortanca üye olarak bulunuyor. Aracın dördüncü jenerasyonunda 1.5 litre hacminde üç silindirli bir motorun kullanılacağı iddia ediliyordu. Gelen son bilgilere göre Focus ST’nin önceki sürümünde yer alan 2.0 litrelik EcoBoost turbo motor korunacak. 252 beygir gücünün biraz daha yükselmesinin beklendiği bu motorda pasif silindir teknolojisinin de yer alacağı belirtiliyor.

Ford Focus ST’nin en büyük yeniliği ise güç aktarma tarafında olacak. Araçta 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra 8 ileri tork konventörlü şanzıman seçeneğinin opsiyon olarak sunulacağı söyleniyor. Çok noktadan bağlantılı arka süspansiyonun standart olarak bulunacağı yeni Focus ST’nin yıl sonuna doğru Avrupa’da satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Muhtemelen arkada double wishbone süspansiyon kullanılacak. Ayrıca 80-90 kg civarı da bir ağırlık azaltımına gidilecek gibi duruyor. 270-300 hp arası bir güç bekleniyormuş. Bakalım, sonbahar gibi kesin bilgiler çıkar ortaya.

    1. Tüm focus ve mondeolarda kullanılan integral link control blade süspansiyon sistemi sizin bahsettiğiniz çift salıncaklı sistemden çok daha üstün. Alt modellerinde bile control blade kullanılırken neden st de çift salıncak kullanılsın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu