FeaturedHaberler

Opel’in yeni tasarımları “GT X Experimental” ile netleşiyor




Alman otomotiv devi Opel, bundan 1 yıl önce PSA grubuna satılmıştı. Hızlı bir şekilde yenilenme ve toparlanma sürecine giren marka, GT X Experimental konseptiyle yeni tasarım dilini şekillendiriyor.

Opel’in 2025 vizyonunu GT X Experimental konsepti gösterecek

Opel CEO’su Michael Lohscheller’in yer aldığı teaser videosunda, verimliliğin esas alındığı PACE! eylem planına vurgu yapıldı. Markanın 2020’den itibaren hayata geçireceği vizyonunu ortaya koyan GT X Experimental konsepti de ilk defa bu videoda göründü.

Konsept, vizör adı verilen ve Opel logosunda kesişen dikey ve yatay çizgileri temel alıyor. Kaputu dikey şekilde kesen dikey çizgi logoya kadar inerken, LED farların oluşturduğu yatay çizgi de logoda birleşiyor. Opel mühendisleri, böylece altın orana benzer bir karakteristik yakalamaya çalışmış. Bunun dışındaki detaylar ise aracın siyah örtüsünün altında saklı.

Opel GT X Experimental’in motor tarafında ise markanın geleceğe yatırımını görüyoruz. Tamamen elektrikli bir motora sahip olduğu görülen konsept, Opel tarafından belirtilmese de yaklaşık 500 kilometrelik bir menzil üretiyor. “2025 yılında bir Opel otomobilini nasıl hayal edersiniz?” mottosuyla paylaşılan konseptin tamamının Paris Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu