FeaturedHaberler

Volvo V90’ın lansman tarihi belli oldu




İsveçli otomobil markası Volvo, station wagon modeli olan V90’ı 18 Şubat’ta tanıtacağını açıkladı.

Marka tarihinde satılan araçların üçte birinin vagon statüsünde olması bu aracı özel bir statüye sokuyor. Basın açıklamasında 1994 yılında üretilen 850 T5-R aracının 240 beygirlik gücüne ve 0’dan 100’e 6.9 saniyede ulaşabilmesine vurgu yapılması V90’ın muhtemelen performans odaklı bir vagon otomobil olacağının göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Yakın zamanda tanıtılan S90 modelinin vagon versiyonu olacak olan V90, yayınlanan görsellere göre karakteristik özellikleri ön plana çıkan bir otomobil olacak. Orta segment araçlarda güçlü bir alternatif olacak olan Volvo V90’ın kaputunun altında 2.0 litre hacminde 410 beygirlik hibrit beslemeli bir T8 turbo motor yer alması bekleniyor. Ayrıca Polestar tarafından bu aracın yüksek performanslı bir R versiyonunun yapılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

18 Şubat tarihinde Stockholm’de üzerindeki örtüyü indirecek olan Volvo V90, Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda kullanıcılarla buluşacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Volvo’nun yeni tasarım dilinde ön tasarım mükemmelleşirken arka tasarım gittikçe kötüleşiyor sanki

    1. S90 konusunda sizinle sonuna kadar aynı fikirdeyim hatta umarım S60’da aynı hatayı yapmazlar ama zaten oldukça güzel olan V serisinin arkası bence artık kusursuz formuna ulaştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu