FeaturedHaberler

Aston Martin Valkyrie kendi sınıfının en güçlüsü olacak!




Aston Martin’in yeni göz bebeği olan Valkyrie, yollara inmek için bekleme halinde. Yakında üretime geçecek olan Aston Martin Valkyrie için gelen son bilgiler ise sınıfının en güçlüsü olacağını ortaya koyuyor.

Cosworth, Aston Martin Valkyrie’nin kalbini paylaştı!

Haziran 2017’de ortaya çıkan bir rapora göre, hiper otomobilin 1.130 beygir gücüne sahip olacağı söyleniyordu. Motor üreticisi Cosworth’un Twitter paylaşımı ise uzun süre sonra bu bilgiyi doğruladı. Araçtaki 6.5 litrelik V12 motorun 1.130 beygir güç üreteceğini açıklayan Cosworth, Valkyrie’nin en performanslı atmosferik motora sahip olacağını iddia etti. Halihazırda rekoru elinde bulunduran Ferrari 812 Superfast modelinde ise 6.5 litrelik V12 motor 789 beygir güç üretiyor.

Aston Martin Valkyrie, Formula 1’de kullanılan pek çok teknolojiyi bünyesinde taşıyor. Bu teknolojilerden biri olan KERS, motor gücüne yaklaşık 130 beygirlik katkıda bulunacak. Yani aracın içindeki motor saf şekilde yaklaşık 1.000 beygir güç üretecek. Bu veri bile aracın kesin şekilde dört haneli güç değerlerine ulaştığını gösteriyor.

Sadece 1.030 kilogram ağırlığa sahip hiper otomobil, toplama 150 adet üretilecek. Son olarak 3.2 milyon dolar fiyat etiketli araçların tamamının satıldığını belirtelim.

Aston Martin Valkyrie Görselleri

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Valkyrie, kardeşi Mercedes-AMG Project One unutmuşsunuz sanırım. Henüz MERCEDES son sözünü söylemedi..

  2. 1030 kg. Vay be. Tasarımı da Pagani Zonda’ya benziyor. Aston Martin’de mi var ortak modellere başladı?

  3. Toyota, GR Super Sport’u unuttunuz galiba. Her ne kadar bu konseptin seri üretim versiyonu henüz doğrulanmadı. Toyota, eğer böyle bir araç gerçekleşirse Mercedes-AMG’nin Project One adlı süper otomobiline tam anlamıyla rakibi olacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu