FeaturedHaberler

Silah üreticisi Kalaşnikov, elektrikli otomobil işine girdi!




AK-47 adlı ünlü silahın mucidi olan Rus firması Kalaşnikov, bir süredir farklı ve ilginç alanlarda projeler geliştiriyor. Son olarak ürettikleri savaş robotu ile ülkesinde alay konusu olan şirket, duyurduğu elektrikli otomobil ile çıtayı biraz daha yukarı taşıyor!

Kalaşnikov, elektrikli otomobili ile Tesla’ya “göz dağı verdi”!

Kubinka’da düzenlenen Uluslararası Askeri Teknik Forumu’nda tanıtılan Kalaşnikov CV-1, IZH-21252 Kombi adlı aracı referans alıyor. 1973-1997 yılları arasında üretilen otomobil, şirket mühendisleri tarafından elden geçirilerek günümüze yaklaştırılmış. Yeni ızgara, 6 bölmeli LED farlar, dijital stop lambaları ve arka bölümdeki şarj portu bunlardan bazıları olarak yer alıyor.

Gövdesinin altında 90 kWh kapasiteli bir batarya paketi taşıyan araç, şirketin belirttiği “devrimsel şarj teknolojisi” ile hızlı şarj olabiliyor. 0’dan 100 kilometre hıza 6 saniyede ulaşan Kalaşnikov CV-1, tek şarjla yaklaşık 350 kilometre yol kat edebiliyor. Şirket yetkilisi yaptığı açıklamada elektrik motorlu araçlar konusunda Tesla’ya rakip olmak istediklerini vurgulayarak, konsept tasarımın istekler doğrultusunda değişebileceğini belirtti.

Kalaşnikov’un bu denemesi de görünüşe göre ülkesinde pek hoş karşılanmamış. Zira araç ile ilgili yorum yapan Ruslar, CV-1’i zaman makinesi olarak tanımlıyor. Bakalım bir döneme silahlarıyla damgasını vuran şirket, Tesla’ya rakip olma hedefini gerçeğe dönüştürebilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu