FeaturedHaberler

Lada Niva’nın torunu 4×4 Vision konsepti ortaya çıktı




Lada Niva, üretimine başlandığı 1977 yılından günümüze kadar ufak yenilikler ile gelmeyi başaran ender modellerden birisi. Renault ile yapılan ortaklık anlaşmasının ardından elindeki model gamını yenilemeye başlayan Rus marka, off-road modelinin veliahtı 4×4 Vision konseptini duyurdu.

Lada’nın dağ keçisi yenileniyor: Karşınızda 4×4 Vision!

Bir süredir yalnızca 4×4 adıyla satılan Niva, Vision konsepti ile günümüze ışınlanıyor. Aracın dış mekanında eski modelin sert hatları korunurken, markanın X adlı tasarım dili ile harmanlanmış. Alt koruma plakaları ve 21 inçlik jantlar da konseptin dikkat çeken detayları oluyor.

Konseptin iç mekanı ise enerjik ve teknolojik ayrıntılar ile bezenmiş. Gri ve turuncu renklerin yanı sıra alüminyum detayların bulunduğu iç mekanda üç kollu direksiyon simidi oldukça sportif gözüküyor. Ayrıca çift bölgeli dijital klima, dijital gösterge paneli, multimedya sistemi ve panoramik cam tavan gibi Lada’dan beklenmeyecek teknolojiler yerini almış.

4×4 Vision konseptinin altyapı detayları ise bir hayli şaşırtıcı. İkinci jenerasyon Dacia Duster’a göre 10 cm daha kısa olan konsept, ayarlanabilir oranlı otomatik şanzımana sahip. Arazi koşullarına uygun olarak üretilen şanzımanın oranları kullanıcı tarafından yüksek ya da düşük olarak seçilebiliyor.

Lada’nın yeni nesil off-road modelinin ne zaman üretileceği belirsiz. Ancak Rus markanın Vesta ve X-Ray modelleri ile başlayan yenilik rüzgarının bir sonraki hedefinin efsanevi Niva modeli olduğunu söyleyebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Beğenmedim.

    Niva'yı ürettik, 41 yıldır hemen hemen aynı tasarımla satıyoruz, böyle bir tasarım yapalım 2100'ü bu tasarımla görürüz diye düşünüyorlar herhalde. Uzun soluklu düşünüyorlar. 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu