FeaturedHaberler

Mercedes-AMG Project One yollara inmek için gün sayıyor




Mercedes’in hibrit spor otomobil modeli Project One, geçtiğimiz yıl duyurulduğu Frankfurt Otomobil Fuarından sonra sessizliğe gömülmüştü. Mercedes-AMG Project One, yayınlanan test görselleri ile yola çıkmaya hazır olduğunu gösterdi!

F1’i yola getirecek Mercedes-AMG Project One artık hazır!

Alman marka tarafından yayınlanan görsellerde, Project One’ın hala kamuflajlı olarak test edildiği görülüyor. Prototip otomobilin geçtiğimiz yıl duyurulan araçtan ciddi bir farkı görünmüyor. Ancak markanın açıklamasında motor ile ilgili geliştirmelerin sürdüğü vurgulanıyor. Hatırlanacağı üzere Mercedes’in yeni canavarı, Formula 1 takımı için geliştirilen 1.6 litrelik V6 motoru kullanacak. Hibrit sisteme sahip bu motorun yaklaşık 1.000 beygir güç ürettiğini belirtelim.

Mercedes’in Brixworth’taki Formula 1 merkezinde test edilen Mercedes-AMG Project One, F1 araçlarının karakteristik sesini birebir taşıyacak. Etkileyici sesli aracın 200 kilometre hıza yalnızca 6 saniyede ulaşması ve saatte 350 km maksimum hız verileri de dikkat çekiyor. Son olarak 275 adet üretilecek Project One’ın 2.72 milyon dolarlık fiyat etiketinin olduğunu ekleyelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu