FeaturedHaberler

Yeni BMW 3 Serisi, Paris’te resmi olarak duyuruldu!




Aylardır merakla beklenen yeni BMW 3 Serisi, Paris Otomobil Fuarı’nda yapılan dünya prömiyeri ile resmen tanıtıldı. Markanın en çok satan modellerinden birisi olan 3 Serisi, şimdi G20 kasası ile vites arttırma hedefinde!

Sonunda perde kalktı ve 2019 BMW 3 Serisi karşımızda!

Lansmanına saatler kala tanıtım fotoğrafları sızdırılan yeni 3 Serisi, genel tasarımıyla oldukça farklı ve sportif görünüyor. Aracın ön yüzünde tek parçalı böbrek yapısı ile 530 metre görüş sağlayan lazer adaptif LED far opsiyonu dikkat çekiyor. Yan yüzündeki yüksek omuz çizgisi 5 Serisi’ni andıran araç, arka bölümünde ise kaslı ve agresif bir yapıya bürünüyor.

Boyutsal olarak selefine 85 mm uzayan yeni 3 Serisi, 4.709 mm’lik genel uzunluğa kavuşmuş. 1.827 mm genişliğe sahip olan araç, 2.851 mm aks mesafesi ile sınıfının en geniş iç hacmini sunuyor.

Yeni 3 Serisi – Donanım

Donanım tarafında ise BMW yeni modelinde oldukça cömert davranıyor. Modelin baz paketinde LED farlar, geri görüş kamerası, elektrikli katlanır dikiz aynası ve 3 bölgeli klima gibi donanımlar standart sunuluyor. Opsiyon listesinde ise sanal asistana sahip 10.25 inçlik multimedya ekranı, Harman Kardon ses sistemi, head-up display ve 12.3 inçlik dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. Modelin M paketinde ise Vernesca deri ısıtmalı koltuklar, deri direksiyon simidi ve alüminyum tetragon trim parçaları standart olarak sunuluyor.

Yeni 3 Serisi’nin en önemli donanım özelliklerinden biri ise standart olarak sunulan Active Guard Plus güvenlik sistemi. Şeritten ayrılma uyarısı, yaya fren sistemi ve adaptif frenlemeli hız sabitleyici paket bünyesinde yer alıyor. Stop&Go özellikli hız sabitleme, çarpışma önleyici şerit takip asistanı ve ters yön ikaz sistemi gibi donanımlar ise opsiyon olarak bulunuyor. Bunun yanı sıra multimedya sistemi de tamamen sürücü odaklı olarak elden geçirilmiş ve sanal asistan özelliği eklenmiş.

“Hey BMW” komutu ile çalışan asistan; konuştuğu isime göre koltuk ve ayna ayarı ve sürüş modları gibi detayları kendisi ayarlayabiliyor. Benzin ve lastik durumu, hava sıcaklığı hatta gelen SMS’ler dahi bu sistem aracılığıyla sesli olarak sürücüye aktarılabiliyor. Alman marka, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre sistemin daha da özelleştirileceğini belirtiyor.

BMW 3 Serisi, sürüş dinamikleri bakımından da önemli iyileştirmeler almış durumda. Yaklaşık 50 kg hafifletilen araç, 50/50 ağırlık dağılımıyla daha canlı bir sürüş deneyimi sunuyor. Yol koşullarına göre sertlik oranı değişen amortisör sistemi ise sportiflik ve konfor arasındaki çizginin korunmasına olanak sağlıyor.

Yeni 3 Serisi – Motor seçenekleri

Yeni 3 Serisi’nin kaputunun altında ise Avrupa pazarı için ilk etapta 5 motor seçeneği sunuluyor. Serinin giriş versiyonu olan 320i, 184 beygir güç ve 300 Nm tork sunuyor. 330i ise kullanıcısına 255 beygir güç ve 400 Nm tork gibi etkileyici veriler sunuyor.

Ailenin dizel üyelerinde başı çeken 318d, 150 beygir güç ve 320 Nm tork gibi değerlere sahip. 190 beygir güç ve 400 Nm tork sunan 320d ve 320d xDrive’ın yanı sıra serinin tek 6 silindirli ve en performanslı üyesi olan 330d’nin ise 265 beygir güç ve 580 Nm tork sunduğunu belirtelim. Bu seçeneklere önümüzdeki ilkbaharda 387 beygir güç ve 500 Nm tork üreten M340i de eklenecek.

BMW 3 Serisi, kaputunun altındaki motora göre 6 ileri manuel ya da 8 ileri Steptronic şanzıman ile gelecek. Avrupa pazarında 33.000 Euro civarında bir başlangıç fiyatının olması beklenen araç, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yollarda olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. normalde FCA dışında hatta bazen fca dahil yeni çıkan arabalara hep bi cephe alırım yada ön yargılı yaklaşırım. bu makinayı istiyorum

  2. Güzel gözüküyor. Yalnız ön farları alt kısmından ortalayarak kesen tasarım için peugeot’a her hangi bir telif ödüyorlar mı merak ettim.

  3. Bu makinayı alır yıllarca satmam gözüm ne 5 serisi görür ne başka birşey bu sınıfta 2 araç parasının üstünde biri bu diğeri Jaguar XE ikiside muhteşem biri Jaguar biri Bmw insan başka ne ister

  4. Arabayı giderken uzaktan görsem stoplara bakınca vay be adam türkiyede lexus almış biniyor derim ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu