FeaturedHaberler

Yeni SEAT Leon, ağır kamuflajıyla ilk kez görüntülendi




SEAT’in başarılı kompakt hatchback modeli Leon, dördüncü jenerasyonu ile test edilirken objektiflere yakalandı. Yeni SEAT Leon, görünüşe göre oldukça iddialı bir şekilde geliyor!

SEAT Leon da hibritleniyor: Test aracı ilk kez yakalandı!

Almanya’da çekilen görüntülere göre yeni nesil Leon’un yol testleri başlamış gibi görünüyor. Ağır kamuflaj altındaki aracın tasarımı ile ilgili fikir yürütmek oldukça zor, ancak test akşam saatlerinde gerçekleştiği için tek parça LED stop grubu oldukça net şekilde görülüyor. Ayrıca açık bırakılan panjurdan da modelin ön kısmının Tarraco’yu anımsatacağını söyleyebiliriz.

Güncel MQB platformu üzerine yükselecek olan yeni Leon’un selefinden 50 mm uzun olmasına rağmen daha hafif olacağı iddia ediliyor. Aracın kaputunun altında ise VAG’ın geliştirdiği TSI ve TDI motor ailesinin yanı sıra hibrit bir motor seçeneği de olacak. 48V’luk elektrik mimarisine sahip ünite, kullanıcısına yaklaşık 50 kilometre saf elektrik menzili sunmasıyla dikkat çekiyor.

Teknoloji tarafında ise SEAT’in yarı otonom sürüş destek sistemleri dahil olmak üzere geniş bir yelpaze sunması bekleniyor. Dijital gösterge paneli ve yeni bir multimedya ekranı da yeni Leon ile beklenen yenilikler arasında yer alıyor. Son olarak 2019 yazında tanıtılacak olan yeni SEAT Leon’un 2020’nin başlarında yollarda olacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu