Haberler

Esoteric, Corvette Z06’e “detailing” uygulaması yaparsa




Birleşik Devletler fiyatları ile konuşmak gerekirse; eğer 80 bin dolara, yani 235 bin TL’ye sahipseniz 650 beygirlik yeni bir Chevrolet Corvette sahibi olabilirsiniz. Sorun ise fabrikadan çıkan otomobilin aşağıda gördüğünüz kadar mükemmel bir durumda olmaması. Esoteric Auto Detailing tarafından üzerinde çalışılan otomobilde farklı olan tek nokta boyanın sahip olduğu kondisyon değil; gördüğümüz Corvette Z06 yeni egzoz, jantlar ve yazılım gibi değişikliklere sahip. Yapılan bu değişiklikler ile satış fiyatı 235 bin TL’den 390 bin TL’ye yükselmiş.

2016 yılı boyunca şirketin reklam otomobili olarak kullanılmış Z06’nın can alıcı noktası ise Esoteric tarafından 100 saatten fazla uğraşılarak uygulanan “detailing”. İşlemin sonucunda yansıma kalitesi yüzde 95’in üzerine çıkan otomobilin bu şekilde kalması için ise seramik kaplama yapılmış.

Boyalı yüzeylerdeki parlaklık kalitesi yüzde 56’dan 93’e, yansıma kalitesi ise yüzde 46.9’dan 95.8’e çıkan Corvette’in koltuklarının arka kısımlarında yer alan siyah plastik kaplamalar dahi bu işlem dahilinde parlatılmış.

Mekanik değişiklikler hakkında detaylar vermek gerekirse; orijinal jantlar HRE’nin P101 modeli ile değiştirilmiş, Akrapovic egzoz sistemi, alçaltılmış süspansiyonlar, SunTek cam filmi ve Gyeon kaplamaları kullanılmış. 6.2 litrelik V8 motor ise Lingenfelter yazılımı sonrası 720 hp ve 730 Nm gibi arka lastiklere fazla gelebilecek güçler üretmeye başlamış.

Eğer satın alırsanız üzerindeki boya işçiliği ve göstergesinde yer alan 5545 km ile çeşitli ödüller kazanabilirsiniz, ya da Z06 garajlar için değil pistler için üretilmiş derseniz, pistlerde bol miktarda eğlenebilirsiniz. “0 km” olsun derseniz de, aynı otomobilin maliyeti 442 bin TL civarında olacaktır.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu