FeaturedHaberler

Renault EZ-Ultimo, salon konforunu ayağınıza getiriyor!




Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda değişik konsepti EZ-Ultimo’yu ziyaretçiler ile buluşturdu. Renault EZ-Ultimo, salon rahatlığını ve konforunu dört teker formatına getiriyor!

Renault EZ-Ultimo, geleceğin yürüyen ofisi olacak!

“Herkes için lüks bir yolculuğa çıkmak” temasıyla tanıtılan EZ-Ultimo konsepti, kullanıcılarına yürüyen salon konforu sunma hedefinde. Genel olarak transfer aracı misyonu gören konsept, bu yüzden geniş bir kullanım alanı esnekliği sunuyor. Otomatik açılan kayar bir kapıdan içeri giren yolcular, Fransız mimarisine sahip şık bir iç mekan ile karşılaşıyor. Aracın iç mekanında ise ahşap, deri hatta mermer gibi lüks hissiyatı veren malzemeler kullanılmış.

Tamamen yolcu deneyimi üzerine geliştirilen Renault EZ-Ultimo konseptinde herhangi bir sürücü ya da direksiyon bulunmuyor. Dördüncü seviye otonom sürüşe sahip konsept böylece herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymaksızın hareket edebiliyor. Donanım tarafında ise tüm gereksinimler AEX adı verilen gerçekçi asistan deneyiminde toplanmış. Muadili olarak Apple’ın akıllı asistanı Siri’yi örnek verebileceğimiz sistem sayesinde kullanıcılar kişiselleştirilmiş bir multimedya deneyimine sahip oluyor.

EZ-Ultimo konsepti yalnızca tasarım kavramı olduğu için performansı hakkında tek bildiğimiz şey elektrikli bir motorunun olması. Bunun dışında aracın önümüzdeki 20 yılda otomotiv sektörünün nereye geleceği ile ilgili güzel fikirler verdiğini söyleyebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu