FeaturedHaberler

Vestel VEO konsept çalışması ortalığı karıştırdı!




Türkiye’nin büyük elektronik üreticilerinden Vestel’in VEO adını verdiği konsept çalışması ile ilgili görüntüler ortalığı karıştırdı. Peki Vestel VEO konsepti ne amaçla tasarlandı ve seri üretime geçecek mi?

Vestel VEO otomobil konsepti gündeme bomba gibi düştü!

Vestel’in Türk Patent Enstitüsü’ne yapmış olduğu bir tasarım başvurusu otomotiv gündemine bomba gibi düştü. Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 12-08 koduyla yapılan başvuru, motorlu araç tasarımı içeriyor. Dört kapılı bir mini sedan tasarımı olan konseptin tasarımcıları ise Burak Emre Altınordu, Kazım Doku ve Mehmet Kaya olarak belirtilmiş.

Hatırlanacağı üzere Vestel, Türkiye’nin Otomobili adlı yerli otomobil projesinin ortakları arasında yer alıyor. Basın açıklamasında bulunan şirket, çalışmanın bağımsız olarak yapıldığını ve markanın kendi markasıyla elektrikli otomobil üretmek gibi bir planının bulunmadığını belirtti. Yani Vestel VEO markanın tasarımcıları tarafından konsept bir tasarım olarak doğmuş ve bundan öteye geçmeyecek.

Zorlu Holding’in konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

Bugün medyaya yansıyan “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan Zorlu Grubu’nun, Vestel Elektronik aracılığıyla otomobil tasarımı ile tescil başvurusu yaptığına yönelik” haberlerdeki bazı ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Vestel’in geleceğin elektrikli otomobil dünyasına kendi markası ile otomobil üretmek gibi bir planı bulunmamaktadır. Haberlerde bahsi geçen VEO; 1600 kişiyi aşkın Ar-Ge ekibi ile 8 Ar-Ge merkezinde yürütülen kokpit tasarımları, şarj istasyonu tasarımları gibi otomobil elektroniğinin de içinde yer aldığı konsept çalışmalar sırasında ortaya çıkarak, başvurusu yapılmış bağımsız bir tasarım çalışmasıdır.

Bilindiği üzere Vestel, 2017 yılında yaptığı 408 patent başvurusu ile Avrupa Patent Ofisi’ne (European Patent Office) en çok patent başvurusu yapan ilk 100 şirket sıralamasındaki tek Türk şirketidir.

Vestel olarak ilgi alanımızın sadece otomobil elektroniği olduğunun altını çizer, haberlerde bahsi geçen konunun Türkiye’nin yerli otomobil çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Zorlu Holding

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ben destekliyorum, gayet orjinal ve inovatif bir tasarım dili mevcut. Güncel trendlere uygun ve çizgileri ordan burdan devşirilmemiş güzel çizgiler.

  2. Seçime yönelik hamleler başlamış olabilir lakin tasarım gerçekten güzel. Özellikle logo T harfini o kadar güzel yansıtmış ki bence logo bu olabilir ve elit de duruyor. Yapın artık şu elektrikli yi sanki çok zor. Yalnız Veo diye isim mi olur arkadaş

  3. Oyuncak gibi komik bir tasarımı var. Ben daha iyi bir tasarım beklerdim i20’nin bundan daha iyi bir tasarımı var bu ne böyle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu