FeaturedHaberler

2019’da ÖTV gelir hedefleri ve artışları ne kadar olacak?




Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk bütçe teklifi TBMM’ye sunuldu. Her yıl bütçe TBMM’ye sunulduğunda merakla beklenen sigara, alkol, akaryakıt gibi kalemlerde yaşanacak ÖTV artışı ve alınan ÖTV beklentileri de belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bütçe tasarısı Meclis’e sunuldu. 23 Ekim’de Plan, Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek tasarıda hedefler, “Kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı yeniden tesis etmek, ekonomide dengelenmeyi ve bütçe disiplinini sağlamak, sıkı para ve maliye politikalarını eş güdüm içersinde yürütmek” olarak sıralandı.

Bu yıl mayıs ayında başlatılan eşel mobil sisteminin uygulandığı akaryakıt ürünlerinden elde edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 2019 yılında yüzde 20.2 artacak. Bu yıl önce 68.4 milyar lira olarak tahmin edilen petrol ürünlerinden alınan ÖTV, 2019 yılı bütçe tasarısında revize edilerek 57.2 milyar lira belirlendi. 2019’da ise akaryakıt ürünlerinden alınacak ÖTV geliri 68.7 milyar lira olarak öngörüldü.

MOTORLU TAŞITLAR

MOTORLU TAŞITLAR
Bütçe yasa teklifinin B cetveline göre motorlu taşıtlar üzerinden alınan ÖTV yüzde 15.4 artacak. 2018 yılında 20.5 milyar lira olarak tahmin edilen motorlu taşıtlar üzerinden alınan ÖTV’nin 20.8 milyar lira olacağı tahmin edildi. 2019 yılında ise motorlu taşıtlar üzerinden alınan ÖTV’den 24 milyar lira gelir elde edileceği tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. sanki bi ara ötv indirimi mi yapmışlardı 😀 resmen yaptıkları indirimler yapacakları zamların habercisi oldu

  2. az bile daha çok yapsınlar vergilerimizle musluk akıyor para yetmiyor nasıl oluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu