FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Son İstanbul Beyefendisi: Yağız Avcı




İstanbul Rallisi’nde bu sezon dördüncü kez kazanan Yağız, son yarış öncesi şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

Nefes kesen Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun altıncı adresi İstanbul oldu. Bu yıl 39. yaşını kutlayan bu köklü ralliye 48 araç ve 96 sporcu katıldı.

İlk günü genel klasmanda lider kapatıp ikinci güne de avantajını taşıyan beş kez Türkiye Ralli Şampiyonu unvanlı Yağız Avcı, İstanbul Rallisi’nde zafere ulaşmayı başardı. 01:25:59.4’lük derecesiyle yarışı tamamlayan Yağız, sezonun son yarışı öncesi şampiyonluk için önemli bir adım attı.

Günün ilk iki etabı olan Yeni Darlık 1 ve Esenceli 1 etaplarında kazanan Ford Fiesta R5 ile yarışan Yağız Avcı olurken, daha sonraki etaplar Yeni Darlık 2 ve Esenceli 2’de ise Deniz Fahri en hızlı pilot olmayı başardı. İTO Powerstage etabında ise kazanan Burak Çukurova oldu. Bu sonuçların ardından genel klasmanda ilk sırayı Yağız Avcı alırken ikincilik ise Skoda Fabia R5 ile yarışan Dağhan Ünlüdoğan’a gitti. Rallide podyumu tamamlayan isim ise Ford Fiesta R5 ile yarışan bir başka pilot Deniz Fahri oldu.

Ä°stanbul Rallisi


Sezonun son yarışı şampiyonu da belirleyen Kocaeli Rallisi olacak. Bakalım Yağız Avcı ile Burak Çukurova arasındaki rekabette mutlu sona ulaşan pilot kim olacak? Cevabı 17-18 Kasım’da öğreneceğiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu