FeaturedHaberler

Akio Toyoda, yeni Supra’nın direksiyonuna geçti!




Yeni Toyota Supra, yollara çıkmaya hazır olmasına rağmen uzun süredir tanıtılmadığı için basının ilgisini çekmeyi başarıyor. Efsane model, geçtiğimiz hafta sonu Akio Toyoda’nın direksiyonuna geçmesiyle dikkatleri bir kez daha üzerine topladı!

Yeni Toyota Supra, patronun testinden başarıyla geçti!

Kusursuz şekilde yollara çıkması için üzerinde uzun zamandır çalışılan yeni Supra’nın şimdiki durağı Almanya’nın VLN şampiyonası oldu. Şampiyonanın SP8T sınıfında piste çıkan Toyota Supra, A90 kod adı ve kendine has kırmızı kamuflajıyla Gazoo Racing garajda görüntülendi. Fabrika takımının özel konuğu olan başkan Akio Toyoda da antrenman turlarında ikonik modelin direksiyonuna geçti.

Toyota Supra’yı merak eden fotoğrafçılarla özel olarak ilgilenen Toyoda, performansını beğendiği modelin iç mekanı ve motorunun fotoğraflanmasına da izin verdi. Çekilen görsellere göre iç mekanı karbon fiber detaylar ile bezenen araç, iddiaların aksine kardeşi BMW Z4’ten farklı bir görünüm çiziyor. Joystick şeklinde tasarlanan otomatik vites kolu ve dijital gösterge paneli ise dikkat çekilecek noktalar arasında bulunuyor.

Modelin kaputunun altında ise BMW üretimi 3.0 litrelik V6 motor tüm ihtişamıyla gözler önüne seriliyor. Japon marka, motor bölmesinin efsanevi 2JZ ünitesi sığacak kadar geniş olduğunu vurgulamıştı. Yani Toyota hayranları tarafından yakın gelecekte pek çok çılgın Supra projesi görebiliriz.

Supra’yı şuan herhangi bir uluslararası şampiyonada yarıştırmayı düşünmeyen Toyota, yine de aracı her ihtimale karşı GT4 homologasyonuna hazır şekilde üretmiş. Son olarak seri üretime hazır versiyonun Ocak ayındaki Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağının kesinleştiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. B58B30 motoru V6 şeklinde değil 3.0 I6 (Inline-6) şeklinde bunun yanında, B48B20 da motor seçeneği olarak sunulacak o da 2.0 I4 bildiğimiz turbolu sıralı 4 silindir. En başında Toyota’nın BMW ile anlaşmasının sebebi artık I6 motor üretmemeleriydi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu