FeaturedHaberler

Smart, yakın gelecekte Mercedes ile birleşebilir!




1994 yılında kurulan Smart, Daimler bünyesinde ikonik mini şehir otomobilleri üretmeye devam ediyor. Son olarak elektrik hamlesinde bulunan marka, kısa bir süre sonra radikal kararlar alabilir!

İkonik marka Smart için yolun sonu mu geliyor?

Markanın 4 kapılı modeli Forfour, Daimler’in Renault ile işbirliği sebebiyle Twingo’nun platformunda yükseliyor. Automobile Magazine’in haberine göre Fransız marka mevcut jenerasyon ile beraber mini modelinin gelişimini durdurmayı planlıyor. Smart için platform geliştirmek istemeyen Daimler’in yeni partner bulunamadığı takdirde markayı Mercedes ile birleştirmek ya da kapatmak istediği iddia edildi.

2022’de tüm araçlarını elektrikli olarak üretmek isteyen Smart, bu hedefini Mercedes çatısı altında gerçekleştirebilir. A-Serisi’nin altında konumlandırılacak tamamen elektrikli yeni bir modelin bu misyonu sürdürebileceği ifade ediliyor. Zira Mini ve Audi gibi rakiplerine karşı Daimler bu pastadan pay kaybetmek istemiyor.

Daimler’in stratejik ortaklık kurmak için en büyük adayı ise Geely. Grubun ana ortaklarından birisi haline gelen Geely’nin Smart’ı ana vatanı Çin pazarında deneyebileceği ve bu yüzden yatırım yapabileceği ifade ediliyor. Eğer bu ihtimal gerçekleşmezse markanın fişi Daimler’in 2026 yılında duyuracağı yeni 10 yıllık plan ile beraber çekilmiş olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu