FeaturedHaberler

Kanun Değişikliği ile Makam Araçlarına Yerli Zorunluluğu Geldi




Taşıt Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, kamuda bazı makamlar dışında, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

Taşıt Kanunu kapsamında edinilecek taşıtların menşesinin, silindir hacimlerinin ve diğer niteliklerinin belirlenmesine dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Kamu Başdenetçisi, üniversite rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlıkları, Ordu, Kolordu, Tümen, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt İçi Bölge Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı, general veya amiral rütbesi ile fiilen işgal edilen diğer bütün makamlar ile bakanlık müsteşarları, düzenleyici ve denetleyici kurum başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet Müdürlükleri ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ile Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilecek.

Bunların dışında, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Ne kaldı geriye en çok araç kullanılan ve değeri en yüksek olan araçları yine herkes kullanabilecek geriye kurum kuruluş mu kaldı bir faydası olmaz bunun

    1. Ne mi kaldı? Belediyeler, tüm bu makamlardan daha fazla araç kullanıyorlar. Zaten bu makamda bulunanların Zırhlı araca binmesi gerekiyor. Sadece belediye başkanları bile bu listeden daha fazla araç kullanıyor. İlçe belediye başkanları bile A8 L, BMW 7 serisi kullanıyor. Onlara çok iyi oldu. Mesela İzmit belediye başkanı BMW 7 bu kararın hemen öncesinde serisinden Egea'ya geçti

  2. Kiralık araçlar dahil edilmiş olsaydı daha iyi olurdu bence. Kamu kurumları istedikleri aracı kullanabilmek için kiralık seçeneğine yönelebilirler.

  3. Egea gostermelikti , hemen ardından Talisman aldı .

    Fatih_MehmetK demiş ki:

    Ne mi kaldı? Belediyeler, tüm bu makamlardan daha fazla araç kullanıyorlar. Zaten bu makamda bulunanların Zırhlı araca binmesi gerekiyor. Sadece belediye başkanları bile bu listeden daha fazla araç kullanıyor. İlçe belediye başkanları bile A8 L, BMW 7 serisi kullanıyor. Onlara çok iyi oldu. Mesela İzmit belediye başkanı BMW 7 bu kararın hemen öncesinde serisinden Egea'ya geçtiHepsini görüntüle…

    Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  4. Yabancı menşeli taşıt edinilmez ama kiralanır ne olacak ki dert mi yani :D..Ki çoğu kiralama yoluyla alınıyor

  5. hikaye göz boyama saltanatlarından vazgeçmşyorlar diyanet ne bu kurumların çoğu fıs suv niye yok kategoride hatvan gibi abd yapımı truckları hangi kişi kullanıyor kıblesi belli değil çoğunun

  6. yani çıkan yasanın doğru olduğunu amacın sadece belediyelerin saltanatının sonu için yapıldığını mı söylemek istiyorsunuz ya diğerleri sizce?

  7. Devlette makam aracı saltanatı bu kadar kolay değil , üst kurum ne kadar araç verirse o kadar kullanabilirsin ama belediye ne kadar araç kiralayacagina kendisi karar verir .

    Belediyelerin önü kesilirse (makam aracı konusunda) başka bir sıkıntı kalmayacaktır . Belediyelerde şube müdürlerinin dahi araçları var , Valiliklerde bu düzeyde kişilerin altında araç yoktur .

    Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  8. Cikan yasada bir sorun yok problem uygulanabilirlik

  9. kenblock demiş ki:

    Devlette makam aracı saltanatı bu kadar kolay değil , üst kurum ne kadar araç verirse o kadar kullanabilirsin ama belediye ne kadar araç kiralayacagina kendisi karar verir .

    Belediyelerin önü kesilirse (makam aracı konusunda) başka bir sıkıntı kalmayacaktır . Belediyelerde şube müdürlerinin dahi araçları var , Valiliklerde bu düzeyde kişilerin altında araç yoktur .

    Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiHepsini görüntüle…

    Belediyelerin onu biraz zor kesilir. Bakanliklar veya TSK bunyesindeki araclarla alakali sorun yok fakat belediyeler bu makam araci konusunda asiri musrifler. En kucuk belediyenin baskani da S500’e binmesin bir zahmet. Yasada satin almadan bahsediyor, kiralama yoluyla edinilen araclarla alakali herhangi bir kisitlama yok. Adam satin almaz onun yerine kiralar cok dert degil ki cogu oyle yapiyor

  10. bütün kamuyu saymışlar geriye kim kaldı ki ? vatandaş kaldı sanırım. bize yerli dandik arabalar. burjuva yöneticilerimiz monşerlere kaliteli alman arabaları. yiyin efendiler yiyin , afiyet olsun.

  11. Helal olsun başlangıç olarak hiç vena değil TC tarihinde bir ilk diyeiliriz. inşallah herkese örnek olur da devamı gelir. En başta muhalefetten bazıları Türkiye Cumhuriyetinin başkanı olursam Pisikletle dolaşacam diyordu ama kaybedince Üzüntüsünden Mercelesten inmez oldu 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu