FeaturedHaberler

Can Öncü Moto3’teki ilk yarışında tarih yazdı!




2018 MotoGP Şampiyonası, İspanya’nın Valencia pistinde düzenlenen yarış ile sezonu noktaladı. Moto3 klasmanında ilk yarışına çıkan Türk sporcu Can Öncü, ilk sırayı kazanarak tarihi bir başarıya imza attı!

Can Öncü, ilk Moto3 yarışında en genç GP galibi oldu!

Bu yıl Red Bull Rookies Cup’ta şampiyon olan Öncü, wildcard hakkı kazanarak Valencia GP’de yarışma imkanı buldu. Yarışa dördüncü cepten başlayan sporcumuz, önündeki pilotların yoğun yağmur altında yarış dışı kalmalarıyla beraber damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Can Öncü, aynı zamanda 15 yaş 115 gün ile tarihin en genç Grand Prix kazananı unvanının yeni sahibi oldu.

Türk motorsiklet pilotları arasında galibiyete en çok yaklaşan isim, 2016 Moto2 şampiyonası Assen GP’de ikinci gelen Kenan Sofuoğlu olmuştu. Öncü böylece bir GP’yi ilk sırada tamamlayan ilk Türk pilot oldu. Red Bull KTM Ajo takımı ile önümüzdeki sezon Moto3 klasmanında tam zamanlı olarak yarışacak olan sporcumuza başarılar diliyoruz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu