Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yeni Range Rover Evoque tanıtıldı




Range Rover Evoque resmi olarak tanıtıldı. Yeni Range Rover Evoque Land Rover’ın farklı metallerin kullanıldığı PTA platformu ile üretiliyor. ilk jenerasyon Evoque’a göre %6 oranında artan bagaj hacmi ile 2. jenerasyon Evoque’ta bagaj hacmi 591 litre’ye çıkartılmış. Arka koltuklar katlandığında ise bu rakam 1383 litre oluyor.

Yeni Range Rover Evoque’ta aynı Velar’daki gibi aracın ön konsolunda kullanılan tamamen dijital ekran düzeni opsiyonel olarak satın alına biliyor.

Yeni Range Rover Evoque’un NVH ( gürültü, titreşim, sertlik ) değerleri ise ilk jenerasyon Evoque göre %13 daha iyi hale getirilmiş durumda.

Yeni Evoque 33 kilo geri dönüştürülebilir ve doğal malzeme kullanılarak daha çevreci bir hale getirilmiş durumda.

PTA platformu ile üretilen Evoque’un elektrik desteği ise ilk kez 48 Volt hafif hibrit sistem taşıyan motorlara geçilmiş durumda. En güçlüsü 300 BG gücünde olan motor, negatif ivmenin oluştuğu koşullarda bu enerjiyi tabana yerleştirilen batarya ünitesine depoluyor.

İçten yanmalı motor 17 km/s altındaki hızlarda fren yapıldığı zaman kendini kapatıyor. Yeniden hızlanma durumunda ise depolanan enerji kullanılıyor. 9 ileri otomatik ZF şanzıman ile bu motor’un normal ünitelere göre Land Rover daha sessiz ve rafine olduğunu söylüyor. 

Yeni Range Rover Evoque’ta 2.0 litre dizel motorlar 150, 180 ve 240 beygir güç üretebilecek.. Benzinli motorlar ise 200, 250 ve 300 beygir gücünde.

Tüm modeller dört tekerlekten çekiş ve 9 ileri otomatik ZF şanzıman ile satışa sunulacak.

Tüm Evoque modelleri standart olarak Terrain Response adı verilen dört tekerlekten çekiş sisteminden yararlanacak. Genel, Ekonomik, Kum, Çim-Çakıl-Kar, Çamur ve Otomatik adlı 6 ayara sahip olan sistem süspansiyon ve elektronik sistemlerini koşullara göre ayarlayabiliyor. Yerden yüksekliği 212 mm olan Yeni Range Rover Evoque yaklaşma açısı 25 derece iken uzaklaşma açısı ise 30.6 derece.

Land Rover, yeni Evoque ile birlikte ClearSight GroundView adlı bir sistem tanıttı. Bu sistem radyatör ızgarasına ve yan aynalara konumlanan kameralar sayesinde multimedya ekranına aracın ön bölümünün altında ne olduğu yansıtılabiliyor. Kameralar su ve çamura karşı koruma amacıyla su kaydırıcı malzeme ile kaplanmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Velar ile başlayan tasarımsal akım önce Sport şimdi ise Evoque ile galiba tüm Range modellerine yansıyacak. Milyon milyon fiyatlarıyla Range Rover ‘a uzaktan bakmaya devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu