Haberler

Tesla Model S’e yeni özellikler eklendi




Tesla Model S, muhtemelen şu an satın alınabilecek en havalı sedanlardan biri. Bunun nedeni tamamen elektrikli olmasına rağmen Ferrari’lere kafa tutmasının yanında, kabin içine geçildiğinde de tamamen dijital olan kontrol arayüzüyle rakiplerine fark atıyor olması. Aracın bütün işlevlerini devasa dokunmatik ekranından görüntüleyebiliyor ve kontrol edebiliyorsunuz.

Tesla’nın yeni yazılım güncellemesi, bazıları Model S kullanıcıları tarafından talep edilen, birçok yenilikle geldi.
Bunlardan en kullanışlı olanı ise Trip Energy Prediction (seyehat sırasında yaklaşık olarak sarf edilecek elektrik). Sistem sizin kullanım alışkanlıklarınızı ve yolculuk sırasında gideceğiniz hız, rakım ve diğer faktörleri de dikkate alarak hesaplama yapıyor.
Bir diğer öne çıkan özellikse Traffic-Aware Cruise Control (TACC) (aktif cruise kontrol). Araç önünüzde seyreden araca göre hızınızı ayarlayarak güvenli takip mesafesini korumanızı sağlıyor. Ayrıca sistem açıkken sola sinyal verdiğinizde öndeki aracı sollamanızı da mümkün kılıyor.

Mesafe göstergeli arka kamera, adaptif xenon farlar, ön çarpışma uyarısı, gelişmiş navigasyon sistemi, seyahat grafiği, ve diğer birçok özelliği de aşağıdaki videoda inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu