FeaturedHaberler

Elektrikli Honda Urban seri üretime hazırlanıyor!




Geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda duyurulan Honda Urban EV konsepti, retro ve şirin yapısıyla oldukça beğenilmişti. Seri üretim için hazırlık yapan Japon markanın ilk üretim örneği kamuflajlı olarak görüntülendi!

Sevimli ufaklık üretime geçiyor: İşte Honda Urban EV!

İki kapılı şehir içi model olarak tanıtılan Urban EV konsepti, seri üretim ayağında dört kapılı bir otomobile evrilmiş gibi görünüyor. Bundan dolayı tersine açılan kapı, klasik menteşe düzenine dönmüş. Ancak yuvarlak LED far-stop grubu, çıtasız kapılar ve gömülü kapı kolları gibi fütüristik detaylar olduğu gibi muhafaza ediliyor.

Honda Urban, ayna tarafında ise büyük bir sürpriz yapıyor. Yan aynalar yerine kamera kullanan araç, buradaki görüntüyü eş zamanlı olarak dijital dikiz aynasına aktarıyor. Geri görüş kamerasından alınan görüntünün de birleştirilmesi ile beraber dijital dikiz aynasının 180 derecelik açıya erişebildiği bildiriliyor.

Honda, ilk elektrikli modelinin altyapısını gizli tutmayı tercih etse de 250 kilometre menzil sunulacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca kompakt modelde tek silindirli küçük bir menzil uzatıcı motor da yer alabilir.

Urban’ın ne zaman tanıtılacağı ile ilgili resmileşen bir bilgi bulunmuyor. Ancak Japon üreticinin hedeflendiği gibi 2019’un ilk yarısında üretime başlayabilmesi için yeni modelini en geç Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’na yetiştirmesi gerekiyor. Bu nedenle Honda Urban’ı önümüzdeki günlerde kamuflajlı olarak daha sık göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Fiyatı 20.000$ i geçmese de artık elektrikli alsak benzin den ve vergiden kurtulmak şart oldu uygun fiyatlı gelsin vergiler artmadan alalım bir tane

  2. Umarım Honda Urban EV'nin seri üretim verisyonu hem 5 kapılı hem de 3 kapılı karoser seçenekleriyle gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu