FeaturedHaberler

Pininfarina PF0 en güçlü hiper otomobil unvanını alabilir!




İtalyan tasarım ofisi Pininfarina, Mahindra bünyesine katıldıktan sonra kendi otomobillerini üretmeye karar vermişti. Yeniden yapılanan markanın ilk modeli Pininfarina PF0 ise en güçlü hiper otomobil unvanının sahibi olabilir!

Pininfarina PF0, İtalyan stilini bir rekor ile taçlandıracak

Uzun yıllar Ferrari başta olmak üzere pek çok marka için efsane modeller tasarlayan Pininfarina, 2015 yılında Mahindra tarafından satın alınmıştı. 3 yıldır Pininfarina PF0 adlı elektrikli hiper otomobili geliştiren marka, çalışmalarının sonuna gelmiş gibi görünüyor. Pininfarina tarafından yeni tanıtım görselleri yayınlanan aracın 0’dan 100 kilometre hıza 2 saniyenin altında ulaşacağı açıklandı. Hiper otomobil 300 kilometre hıza ise yaklaşık 12 saniyede ulaşacak.

Rimac üretimi bir elektrik motoru ünitesi kullanacak olan Pininfarina PF0, güç tarafında ise bütün dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Tekerlek başına bir motora sahip olacak aracın 1.927 beygir güç ve 2.300 Nm tork üreteceği iddia ediliyor. Bugatti Chiron’un 1.500 beygir güce sahip olduğunu düşünürsek İtalyan markanın iddiası açık bir şekilde ortaya çıkıyor.

Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen Pininfarina PF0’ın yalnızca 150 adet üretileceği belirtiliyor. Yaklaşık 2 milyon dolar değerindeki otomobilin ardından Pininfarina’nın daha uygun fiyatlı elektrikli modeller üretmeyi düşündüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu