FeaturedHaberler

Byton M-Byte, 48 inçlik devasa bilgi ekranıyla geliyor




Yeni ve hızlı gelişen elektrikli otomobil girişimlerinden Byton, geçtiğimiz yılın başında ilk konsept modelini tanıtmıştı. Byton M-Byte adlı ilk modelin iç tasarımı tamamlandı ve neredeyse yollara çıkmaya hazır!

Elektrikli SUV Byton M-Byte, yıl sonunda yollarda!

M-Byte, geçtiğimiz yıl duyurulduğunda henüz konsept halindeydi ve iç mekanı tamamlanmış değildi. Aradan geçen zamanda modelin seri üretime geçmesi için çalışıldı ve iç tasarımı son haline geldi. Oldukça modern bir tasarıma sahip olan iç mekanda 48 inç boyutundaki devasa ekran dikkat çekiyor. Ön konsolu tamamen kaplayan bu ekran, sürücü ve yolcunun araç içindeki tüm isteklerine cevap verecek. Ayrıca direksiyon üzerine konumlandırılan 7 inçlik dokunmatik ekran da hava yastığına ufak bir yer açılarak muhafaza edilmiş.

Güvenlik önlemleri bakımından olabilecek en üst donanımlara sahip olan Byton M-Byte, Amazon Alexa akıllı asistan ile gelecek. Kalp atış hızı ve kan basıncı dahil olmak üzere anlık sağlık kontrolü yapan asistan, sağlık birimleri ile de temas kurabilecek. Bunun yanı sıra 3. seviye otonom sürüş desteği de M-Byte’ın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Byton şu sıralar 4. seviye otonom sürüş üzerinde çalışıyor ve bunu daha sonra bir güncelleme ile sunacaklar.

Byton M-Byte’ın güç ve batarya seçenekleri ise oldukça iddialı. Giriş seviyesinde 272 beygir güç ve 400 Nm tork sunan araç, 400 kilometreye yakın bir menzile sahip. Diğer yandan dört tekerden çekişli seçenek ise 475 beygir güç ve 710 Nm torkun yanı sıra 520 kilometrelik menzil sunuyor.

Çinli marka, CES 2019 fuarında M-Byte modelinin yanı sıra K-Byte adlı bir sedan konsepti de duyurdu. Konsept ile ilgili teknik veri paylaşılmazken, iki araç da aynı iç mekanı kullanacak. Son olarak fabrika inşaatının ilk etabını tamamlayan Byton, K-Byte’ın seri üretim versiyonunun en geç yıl sonunda yollarda olacağını açıkladı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bizde salona 49 inçlik led tv düşünüyorduk.. Maşaallah otomobil değil ev sinema sistemi. Ön camı iptal edip direkt ekrandan yolu izleyebilirlermiş yani.

  2. O ekranla ne yapacağımız bir yana dursun güzel bir firma güzel bir hamle örnek alsak keşke. Birde merak ettiğimiz ve en önemlisi Fiyat Fiyat Fiyat. Vergi Avantajı İle uygun fiyata girerse 250.000 civarı ülkemizde sıfır otomobil alan için Şu andaki tek önerim olur net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu