FeaturedHaberler

Nissan Leaf e+, yüksek menzil ve performansıyla tanıtıldı




Nissan’ın başarılı elektrikli modeli Leaf, geçtiğimiz yıl tamamen yenilenerek karşımıza çıkmıştı. Modelin arttırılmış menzil ve daha güçlü performans sunan versiyonu Nissan Leaf e+, CES 2019 fuarında tanıtıldı.

Nissan Leaf artık daha güçlü ve yüksek menzilli!

Batarya hücresi 62 kWh kapasiteli bir batarya ile değiştirilen araç, böylece 363 kilometrelik menzile kavuşmuş. Standart versiyonun 241 kilometre menzile sahip olduğunu düşünürsek ortaya konan gelişim net şekilde görülüyor. Ayrıca modeldeki elektrik motoru da yaklaşık 70 beygirlik artışla 217 beygir güç ve 340 Nm tork değerlerine ulaşmış.

16 inç boyutundaki jantları ve mavi detaylarıyla standart modelden farklılaşan Nissan Leaf e+, teknolojik açıdan da bazı güncellemeler almış. 8 inçlik bilgi-eğlence ekranı elden geçirilen aracın navigasyon sistemi de güncellenmiş. Ayrıca ProPILOT Assist yarı otonom sürüş sistemi, şeritte tutma yardımcısı, kör nokta uyarısı ve akıllı çevre görüş monitörü modelin güvenlik yardımcıları arasında yer alıyor.

Yıl ortasında Avrupa pazarına inecek olan Nissan Leaf e+’nın standart versiyonu ülkemizde merakla bekleniyor. Bu noktada çalışmaların sürdüğünü ve Nissan’ın popüler elektriklisini artık Türkiye yollarında da görmek istediğimizi belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Nissan'ı kurtarırsa bu araba ve içinde bu arabanın da bulunduğu akıllı şehir konsepti kurtarır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu