Haberler

Le Mans’ın efsanesi geri dönüyor




Ford, Le Mans 24 yarışları için tasarladığı Ford GT’yi görücüye çıkardı ve Le Mans yarışlarına geri döneceğini açıkladı. Efsanevi GT40 modeli 1960’lı yıllarda pistlerdeki başarılarıyla hafızalara kazınmıştı. Bunların en unutulmazı iste 1966 Le Mans 24 saat yarışında ilk üç sırayı elde etmesi oldu.

Önümüzdeki yıl Ford’un bu başarısının 50. yıldönümü şerefine, gerçekleşecek olan GTE Pro klasmanı, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Tudor United Spor Otomobil Şampiyonaları’nda (USC) yarışacağı söyleniyor.

Ford’un şimdiye kadar piyasaya sunduğu en iyi güç-ağırlık oranına sahip seri üretim otomobillerden biri olduğu belirtilen Ford GT’de yer alan 3,5 litre hacimli EcoBoost V6 turbo motorun modifiye edilmiş bir versiyonundan güç alan Ford GT’nin pist aracı, mavi, beyaz ve kırmızı renk ağırlıklı gövdesiyle tüm dikkati üstüne çekmeye hazırlanıyor. Aracın nasıl bir performans sunacağı ve yarışlarda hangi pilot tarafından kullanılacağı şu an için bilinmiyor.

 

Gökmen Çolak

1 Ağustos 1995 Kartal doğumluyum. Namık Kemal Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okumaktayım. Arabalarla olan bağım küçük yaşlardan beri boş vakitlerimi Kartal Oto Sanayideki dükkanımızda geçirmeme dayanır. Bu nedenle çok küçük yaşlardan beri direksiyon başındayım. Ayrıca koyu bir motosiklet tutkunuyum. Araç olarak Honda S2000'in hayranlarındanımdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu