Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Türkiye’de en çok satan otomobil rengi belli oldu




2018 yılına dair bir araştırma sayesinde trafiğe dair ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Buna göre Türkiye’de en çok satan otomobil renkleri belli oldu.

2018 yılı Ocak- Kasım verilerine göre, trafiğe 488 bin 123 adet araç kayıt yaptırırken, bunların yüzde 56’sının beyaz renk olduğu anlaşıldı. En çok satan otomobil rengi sorularıda böylece cevapladı.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, 2018 yılında en çok tercih edilen araba renklerine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, 2018 yılında 488 bin 123 adet araç trafiğe kayıt yaptırdı. Bu otomobillerin ise yüzde 56’sının beyaz renk olduğu anlaşıldı. Açık ara birinciliği elinde bulunduran beyaz renk otomobilleri, yüzde 21,5 ile gri renk,yüzde 7,3 ile siyah renk ve yüzde 5,6 ile de kırmızı renk takip etti. Veriler 2018 yılının ilk 11 aylık dilimini yansıtırken, vatandaşların 2017 yılındaki renk tercihini de yüzde 58,7 ile beyazdan yana kullandığı görüldü.

En çok konuşulan otomobil haberleri

Konu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılının araştırmaya konu olan diliminde, otomobillerle ilgili 162 bin 390 haber yansıması tespit edildi. Otomobillerle ilgili yazılı basına yansıyan haber başlıkları incelendiğinde,en çok konuşulan başlıkların trafik kazaları, ÖTV indirimi ve akaryakıt fiyatları olduğu görüldü.


İlginizi çekebilir

https://www.otopark.com/2019/01/bmw-m8-gran-coupe-kamufilajli-goruntulendi/

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Beyaz eşya olarak gezen şirket arabaları ve sıfır satın alırken opak rengin ucuz olması ile insanımızın almadan daha satarken lokal boyalı daha kolay satılır, çizik için boyatınca değer kaybı olmaz derdinden dolayı her yer gezen beyaz eşya beyazı arabalarla doldu.

  2. Ne alırsan al beyaz alma her taraf beyaz araba kaynıyor şirket arabası mı kullanıcı mı belli değil.2 el satarken araç temizse hasar kaydı yok ise yıpranmamış ise pempe araba bile satar.Doğrudur zevler renkler tartışılmaz alıcı kendisi belirlemeli dir.Nasıl olsa satıcam diye 2 sene beyaz arabaya katlanmayın bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu