FeaturedHaberler

Çip krizi büyüyor; Toyota Türkiye üretimi durduracak




Dünyanın hemen her yerinde etkisini sürdüren çip krizi, otomotive üretim molaları verdirmeye devam ediyor. Bunun son örneği Toyota Türkiye cephesinden geldi.

Türkiye’nin en önemli ihracatçı şirketleri arasında yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, 07–12 Mart 2022 tarihleri arasında yarı iletken parça problemi sebebiyle üretime ara vereceğini duyurdu.

Toyota’dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 230 bin araç üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bu araçların 188 binini ihraç etti. 2021 yılında 3 milyonuncu aracını üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3,6 milyar dolar tutarındaki ihracat gelir ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından “Türkiye’nin İkinci Büyük İhracatçısı” olarak ödüllendirilmişti.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, “Otomotiv tedarik zincirinde tahmin ediyorum ki yeni çip üretim tesislerinin devreye girmesiyle muhtemelen 2022’yi de böyle krizlerle veya dur kalklar ile atlatabiliriz. 2023’ün ikinci çeyreğinde veya ikinci yarısında bir toparlanma olacağını öngörmekteyiz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu