FeaturedHaberler

1962 Alfa Romeo Giulietta SZ rekor fiyata satıldı!




Otomobil çevreleri tarafından şimdiye kadar üretilen en güzel ve özel Alfa Romeo modelinin Giulietta SZ olduğu söyleniyor. Çok nadir bulunan bu modelden bir parça, tam 35 yıllık esaretin ardından rekor bir fiyata alıcı buldu!

Alfa Romeo Giulietta SZ, 35 yıl sonra garajdan çıkartıldı!

Mint yeşili rengindeki aracın hikayesi oldukça şaşırtıcı ve hayret verici. Torino’lu bir tamirciye ait olan otomobil, 1983 yılında otoparkın taşıyıcı asansörünün kırılması üzerine bodrum katta mahsur kalmış. Yeni bir asansör de o döneme göre oldukça maliyetli olunca sahibi Giulietta SZ’yi orada saklamaya karar vermiş.

Geçtiğimiz yıl vefat eden aracın sahibi, başka bir mirasçısı olmadığı için tüm mallarını devlete bağışlamış. Kasım 2018’de olduğu yerden titiz bir çalışma ile çıkarılan Giulietta SZ’de -güzel bir şekilde korunduğu için- çürük ya da korozyon bulunmuyor. İç döşemeleri dahi mükemmel kondisyonda bulunan araç, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir müzayedede tam 567.000 Euro’ya satıldı.

İtalyan efsanesi Elio Zagato’nun eseri olan Alfa Romeo Giulietta SZ, yalnızca 785 kilogram ağırlığı ile dikkat çekiyor. Aracın bu kadar hafif olmasında el işçiliği alüminyum kaportanın yanı sıra Perspex camlar ve minimal iç mekanın önemli payı bulunuyor. Kaputunun altında 1.3 litre hacminde dört silindirli ufak bir motor taşıyan otomobil, 100 beygir gücüyle saatte 200 kilometre hız yapabiliyor. Bunun da dönemine göre oldukça cüretkâr bir değer olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu