FeaturedHaberler

Cupra’nın ilk bağımsız modeli yüzünü gösterdi!




SEAT çatısı altından ayrılıp yoluna bağımsız marka olarak devam eden Cupra, şu sıralar birinci yılını kutluyor. Cupra’nın kendi tasarladığı ilk model olan Formentor SUV ise Cenevre öncesi yüzünü gösterdi!

Bağımsız Cupra’nın ilk modeli: Formentor SUV!

İspanyol marka daha önce SEAT’ın Ateca ve Leon modellerinin performanslı sürümlerini kendi çatısı altında sunmuştu. Formentor SUV ise Cupra’nın tamamen kendi içinde tasarladığı ilk modeli olacak. Agresif bir dış tasarıma sahip olan Cupra Formentor SUV, dinamik çizgiler üzerine oturtulmuş. Ön kısmı beşgen ızgara etrafında şekillendirilen aracın arka kısmında ise sonsuz çizgi adı verilen birleşik LED stop teknolojisi kullanılmış.

Formentor SUV’un iç mekanında ise yüksek kaliteli ve sportif bir doku ile karşılaşıyoruz. Karbon detaylı deri spor koltuklar, Cupra direksiyon simidi, krom ve piano black detaylar dikkat çekiyor. Ayrıca yeni bir DSG vites değiştirici, dijital gösterge paneli ve 10 inç boyutundaki multimedya sistemi modelin teknoloji ayağını oluşturuyor.

Cupra Formentor SUV’un kaputunun altında ise hibrit bir motorun yer alacağı açıklandı. 245 beygir güç üretecek olan motor, çift kavramalı DSG şanzıman ve kilitli diferansiyel ile eşleşecek. Bununla beraber aracın yaklaşık 50 kilometre saf elektrik menziline sahip olacağı ifade ediliyor.

Cupra’nın kendi tasarımı olan ilk modeli önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve 2020 yılında satışa sunulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Tasarım konusunda DS 7 Crossback gibi fütüristik bir araç olacağa benziyor. Ülkemizde satışa çıkacak mı peki?

  2. [​IMG]
    RAV4 asıl buna benziyor. Arka farlar neredeyse aynı hatta. Çıkmacılar karıştırmaz umarım… Cupra ise son derece güzel olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu