FeaturedHaberler

Dünyanın en pahalı otomobili: Bugatti La Voiture Noire!




Bugatti, Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyanın en pahalı otomobili unvanını alan La Voiture Noire’i ziyaretçiler ile buluşturdu. Paranın satın alamayacağı Bugatti La Voiture Noire ile ilgili detaylar haberimizde!

Paha biçilemez GT otomobil: Bugatti La Voiture Noire!

Bugatti Chiron temelli bir GT otomobil olan La Voiture Noire, dışarıdan bakıldığında tamamen farklı bir otomobil gibi görünüyor. Bunun sebebi ise el işçiliği karbon fiber gövde dahil bütün dış parçaların sadece bu araca özel olarak üretilmesi. Marka, modelin tasarımında 1936 yılında üretilen Type 57 SC Atlantic modelinden esinlenildiğini söylüyor.

Bugatti La Voiture Noire’in motor bölmesinde 8.0 litrelik dört turbolu bir V16 ünite yer alıyor. 1.500 beygir güç ve 1.600 Nm tork gibi devasa değerler üreten motorun yüksek performansı, arka kısımdaki altılı egzoz uçlarından anlaşılıyor. Bugatti CEO’su Stephan Winkelmann, bununla da yetinmeyerek modelin en güçlü GT sınıfı yol otomobili olduğunu iddia ediyor.

Aracın fiyatı ise görenin bir daha bakmak istemeyeceği kadar pahalı. Vergiler dahil tam 16.7 milyon Euro değerinde olan La Voiture Noire, ismi açıklanmayan bir kişinin isteği üzerine üretilmiş. İddialara göre bu kişi, Volkswagen grubunun eski CEO’su Dr. Ferdinand Piech‘ten başkası değil. Eğer iddialar doğruysa bu model Le Mans araçlarından özel Porsche modellerine uzanan büyük garajın son örneği olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

24 Yorum

  1. Sadece kuru TL’ye çevirince 100 milyon TL. Resmi gelse satışı 250 milyon tl olur.

  2. Dayı git biraz diğer taraf için bir şeyler yap hala Dünya malına para yatırıyon

  3. Bir odaya bir binaya arabayı kilitleyenler aşağıdaki senaryolarla karşılaştığında ne yapacaklar acaba?

  4. Milli piyangonun tüm oyunu, hileleri bir bir ortaya döküldü, duymadınız mı? Zaten daha önce kaç kez dile getirilmişti, hatta eskiden canlı yayınlar esnasında top düşmeden daha düşecek rakam yazılıp silinmişti. Mp müdürü öldürülmüştü vs vs. Şimdide görevden alındı ama artık millet uyandı. Tüm lotolar falan komple hile. Youtube da detaylı ortaya çıkarma videosu var. Chp de bugüne kadar kimlere hediye edildiyse ortaya çıkarılsın diye önerge verdi ama ucu galiba bakanlara falanda dokunuyormuş o yüzden akp önergeyi tabi ki reddedecektir.

  5. Mt.Akina demiş ki:

    Bir odaya bir binaya arabayı kilitleyenler aşağıdaki senaryolarla karşılaştığında ne yapacaklar acaba?

    Hepsini görüntüle…

    Çoktan ölmüş olabilirler 😀

  6. Artık Bugatti'nin yaptığı işleri nazi döneminde yapılan, optimum faydası sıfır olan mega yapılara benzetmeye başladım. Veyron çıktığında hyper car kavramının mihenk taşlarından biri oldu, sonrasında diğer markalar bunu takip etti. Ancak bugün görüyoruz ki bu iş artık resmen sidik yarışına dönmüş. Mühendislik olarak üst düzey olabilir fakat şu otomobil sırf en pahalısını biz yaptık demek için emek ve zaman harcanarak yapılan bir ucubeden başka bir şey değil.

  7. Çok zengin olunca yapılacak küçük bir şımarıklık işte. Yalnız bu Piech sülalesinde ne para ve garajlarında ne araçlar vardır. Yatıp kalkıp dedelerine ve Hitler'e dua etsinler.

  8. Mt.Akina demiş ki:

    Bir odaya bir binaya arabayı kilitleyenler aşağıdaki senaryolarla karşılaştığında ne yapacaklar acaba?

    Hepsini görüntüle…

    Arada güzelim 306 kaynamış 🙁


  9. Chris Harris çok haklı.

    Geçenlerde Salomondrin'in bir videosunu izlemistim. Bugatti Divo için kendisini davet ettiklerinde Bugatti'nin Chiron üzerinden farklı tasarımlı modeller çıkarıp limited edition yapıp satacağını ve bu yüzden Divo almadığını açıklamıştı.

    Haklıymış… Teknik verilere bakılırsa Chiron'dan motor gücü olarak bir farkı yok.

    Bu arada söylenenlere göre aracı Ferdinand Piëch satın aldı :).

    Kısacası Bugatti, Cenevre Fuarının yıldızı olmayı beklerken yerini Battista'ya kaptırdı o_O.

  10. Bu klasmanda ki araçları duvar kağıdı yapılacaklar ve yapılmayacaklar olarak ikiye ayırıyorum ben. Hiçbir Bugatti' den duvar kağıdı olmaz bence. Özellikle bu dahil.

  11. Ya her şey tamam araba fena falan ama o ne saçma bi isimdir arkadaş. O kadar arge yap o kadar mühendisliğine özen sonra arabaya 2 yaşındaki bir çocuğun koyacağı ismi koy.

  12. Ferdinan piech'i bilmeyenler için özetleyeyim.Porsche nin %13 üne sahip.Vw e seat,skoda gibi grupları ekleyen ortak platform ve ortak motor kullanımıyla avrupa otomobil dünyasının gestaposu.Ferdinamd Porschenim torunu. 13 çocuğu var bu arada piech'in

  13. DouglasAdams demiş ki:

    Ferdinan piech'i bilmeyenler için özetleyeyim.Porsche nin %13 üne sahip.Vw e seat,skoda gibi grupları ekleyen ortak platform ve ortak motor kullanımıyla avrupa otomobil dünyasının gestaposu.Ferdinamd Porschenim torunu. 13 çocuğu var bu arada piech'inHepsini görüntüle…

    😀 😀

  14. DouglasAdams demiş ki:

    Ferdinan piech'i bilmeyenler için özetleyeyim.Porsche nin %13 üne sahip.Vw e seat,skoda gibi grupları ekleyen ortak platform ve ortak motor kullanımıyla avrupa otomobil dünyasının gestaposu.Ferdinamd Porschenim torunu. 13 çocuğu var bu arada piech'inHepsini görüntüle…

    Vay Piech vay

  15. Eğerki yolda giderken egzosunda mavi alev çıkartmıyorsa bu para etmez bence.

  16. sadece 1 adet üretilmiş parçası bulunmaz bunun 2,el para etmez ::))https://www.ntv.com.tr/galeri/otomo…LUXCMRrtZEOpMaf8XLpOsg/gQej2wLgyUKmnv4A1EnESQ
    çoğu insan alıp parçalayıp satacak otomatik acemiliği atacak araba arıyor bu dönemde 1-2 yaşında piyasada anası ağlamış araba kaynıyor al çarp çarp sat ::) bu olmamış bugatti şasi podye oynama yoktir :::))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu