FeaturedHaberler

Putin’in limuzini Avrupa’ya açılıyor: Aurus Senat!




Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Ekim ayında yeni limuzinini basına tanıtmıştı. O dönem tasarımıyla dikkat çeken Aurus Senat, sonunda Avrupa pazarında satışa sunuluyor!

“Rus malı Rolls-Royce” Aurus Senat satışa çıkıyor!

Cenevre’de sergilenen Aurus Senat ve Senat Limuzin, tasarımıyla Rolls-Royce Phantom modeline oldukça benziyor. Ancak limuzinin 6.630 mm uzunluk ve 4.3 metrelik aks mesafesi, Rolls-Royce Phantom LWB ve Maybach 62 gibi modellerden daha geniş. Standart model ise 5.630 mm uzunluk ve 3.3 metre aks mesafesi gibi değerlere sahip.

Senat’ın iç mekanı ise dış tasarımının aksine özgün bir lükslük taşıyor. Birinci sınıf deri döşeme, ahşap kaplama ve gerçek metal ayrıntılar her yerde yoğun şekilde görülüyor. Bunun yanı sıra Mercedes MBUX benzeri bir gösterge paneli/multimedya sistemi ile yolcuların kullanımına sunulan birer adet tablet teknoloji oyuncaklarını oluşturuyor. Adaptif hız sabitleyici, otomatik acil frenleme, kör nokta asistanı ve çarpışma önleme sistemi gibi detaylar ise güvenlik tarafında dikkat çekiyor.

Aurus Senat’ın kaputunun altında ise 4.4 litre hacminde, 590 beygir güç ve 880 Nm tork üreten bir V8 motor konumlandırılmış. Limuzin modeli ise 848 beygirlik bir 6.6 litre V12 motor taşıyor. Limuzinin 0’dan 100 kilometre hıza 9 saniye, standart gövdenin ise 6 saniye gibi bir sürede ulaşabildiğinin altını çizelim.

Aurus, Cenevre Otomobil Fuarı ile birlikte Avrupa için ön siparişleri açmış durumda. Ancak aşırı sipariş nedeniyle Avrupa için en erken teslimat 2021 yılı gibi görünüyor. Bunda standart modelin fiyatının 152.000 dolardan başlamasının payı büyük. Bakalım fuarın gözdelerinden biri olan Rus malı Rolls-Royce’u ülkemizde de görebilecek miyiz?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu