FeaturedHaberler

Elektrikli süper spor Pininfarina Battista tanıtıldı




İtalyan tasarım devi Pininfarina’nın kendi adıyla üreteceği ilk otomobil olan Battista, Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtıldı. Bir süper spor otomobil olan Pininfarina Battista, elektriğin gücüyle iddiasını konuşturuyor!

1900 beygirlik İtalyan canavarı: Pininfarina Battista!

Mahindra’ya satıldıktan sonra hızlı bir dönüşüm geçiren Pininfarina, kısa sürede kendisini toparlamayı başardı. Son dönemde hiper otomobillere yoğunlaşan şirket, sonunda kendi otomobilini duyurdu. Battista’nın dış tasarımına ilk bakışımızda Ferrari modellerinden izler görüyoruz. Ancak Testarossa, 288 GTO, F40, 360, Enzo, 458 ve F12 Berlinetta gibi modellerin köklü tasarım stüdyosunun elinden çıktığını belirtmemiz gerekiyor.

Pininfarina Battista’nın karbon monokok şasisinin altında ise tam bir canavar yatıyor. Her tekerleğe eşit güç ileten dört elektrik motorlu model, 1.900 beygir güç ve 2.300 Nm tork gibi inanılmaz değerler sunuyor. Battista, bu güç değerleri sayesinde 0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 2 saniyede çıkıyor. İtalyan modelin “limitlenmiş” hız değerinin ise saatte 350 kilometre olduğunu ekleyelim.

Batarya konusunda Rimac ile işbirliği yapan Pininfarina, süper spor modelinin batarya yerleşiminde ilginç bir dizilim kullanmış. Şaft tünelinin içinden koltuk arkasına giden T şeklinde bir dizilim kullanan batarya 120 kW kapasite sunuyor. Araç böylece 450 kilometrelik bir maksimum menzile kavuşmuş.

Pininfarina, Battista’yı üç farklı donanım paketi ile yalnızca 150 adet üretecek. Amerika, Avrupa ve MEA (Ortadoğu/Asya) bölgelerine 50’şer adet dağıtılacak aracın fiyat etiketi ise yaklaşık 2.5 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu