FeaturedHaberler

PSA grubu, Fiat-Chrysler ile ittifak mı kuracak?




Bünyesinde Peugeot, Citroen, DS ve Opel’in bulunduğu PSA grubu, Avrupa pazarında payını gittikçe arttırıyor. Gözünü diğer pazarlara da diken grup, bunun için ittifak seçeneğini masaya yatırmış gibi görünüyor.

PSA, olası bir ittifak için Fiat’in kapısını çalabilir!

Opel’i satın aldıktan sonra giderek büyüyen grup, geçtiğimiz ay Peugeot markasıyla Kuzey Amerika pazarına döneceğini açıklamıştı. Ayrıca 2015 yılında Rusya’dan çıkış yapan Opel’in de yeni sahibiyle bu pazara dönüş kararı aldığı belirtiliyor. Tüm bunları üst üste koyunca PSA’nın ittifak gibi farklı çözümler bulması kaçınılmaz.

PSA CEO’su Carlos Tavares’e yakın kaynaklara göre, grup Avrupa dışındaki pazarlara açılabilmek için potansiyel ittifak seçeneklerini gözden geçiriyor. Adı geçen şirketler arasında FCA’nın yanı sıra Opel’in eski sahibi General Motors’un da olduğu söyleniyor. Ayrıca Jaguar Land Rover da Amerika pazarında etkili olmamasına karşın listede gibi görünüyor.

Ortaya atılan iddia, Cenevre Otomobil Fuarı’nda FCA CEO’su Mike Manley’e de soruldu. Söylentilere bir anlamda kapı aralayan Manley, Fiat markasını daha güçlü hale getirecek küresel bir ortaklığı değerlendirebileceklerini belirtti. Sergio Marchionne’nin vefatının ardından göreve gelen Manley, ayrıca yeni emisyon standartları için 2025’e kadar 9 milyar Euro yatırım yapacaklarını açıkladı.

Son birkaç yıldır revaçta olan otomotiv üreticileri arasındaki ittifaklardan en popüleri olarak Renault-Nissan gösteriliyor. Son olarak Ford ve Volkswagen arasında ticari araçlar ve pick-up pazarı için ittifak kurulduğu açıklanmıştı. Bu kapsamda 2022’de yollara çıkacak olan yeni Transporter, büyük olasılıkla Ford’un Gölcük fabrikasında Transit ile beraber üretilecek. Ayrıca iki marka otonom ve elektrikli araçlar konusunda da olası işbirliği fırsatlarını araştırıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu