FeaturedHaberler

Elektrikli minivan Faraday Future V9 ortaya çıktı




Elektrikli otomobil markası Faraday Future, Çin pazarı için geliştirilen minivan modeli V9’a ait bir görüntü paylaştı. Faraday Future V9, markanın finansal olarak rahatlamasını sağlayabilir.

Faraday Future V9, Çinli markanın kurtuluş reçetesi mi?

FF CEO’su Jia Yueting’in Twitter paylaşımında görüntülenen V9, Kaliforniya merkezli markanın Çinli internet girişimi The9 Limited ile ortaklığı sonucu doğmuş. Kurulan ortak girişim Çin’e özel geliştirilen bu modelin üretimi, satış ve pazarlamasını kapsıyor.

Elektrikli bir minivan olan FF V9, mobilite ve yapay zekayı referans alacak. Ayrıca modelin FF91 ile aynı platformu kullanacağı ve bundan dolayı geniş bir iç hacme sahip olacağı belirtiliyor. Faraday Future, 300.000 adet olarak belirlenen yıllık üretim hedefini tutturursa 600 milyon dolar gibi bir yatırımı kasasına koyacak.

V9 projesi, Faraday Future’nin ekonomik açıdan rahatlaması için önem taşıyor. Hatırlanacağı üzere markanın 2017 yılında duyurduğu FF91 modeli bir türlü seri üretime geçebilmiş değil. Buradan gelecek yatırım ile beraber modelin üretiminin yıl içerisinde başlaması planlanıyor. 608 kilometre menzile sahip olan Faraday Future FF91; 1.050 beygirlik motoru ve ileri sürüş destek sistemleri ile dikkat çekmeyi başarmıştı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu