FeaturedHaberler

“Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülleri sahibini buldu




Otomobil Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülleri bu yıl dördüncü kez sahibini buldu. Ödüle aday 21 otomobilin arasından sıyrılıp ipi göğüsleyen model ile ilgili detaylar haberimizde!

Yeni Toyota Corolla Hybrid, Türkiye’de yılın otomobili oldu

Dernek bünyesinde 2016 yılından bu yana düzenlenen ödüllerin ilk ayağında 21 model finale çıkmak için yarıştı. Bu modellerden Toyota Corolla Sedan, Dacia Duster, Ford Focus, Honda CR-V, Mercedes-Benz A-Serisi, Volkswagen T-Roc ve Volvo XC40 ise verilen puanlar sonucunda finale katılmaya hak kazandı.

Feriye Palace’da gerçekleştirilen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü kazanan model, 4170 puan toplayan Toyota Corolla Hybrid oldu. Otomotiv gazetecilerinden toplam 3770 puan alan Dacia Duster ikinci, 2670 puan toplayan Mercedes-Benz A-Serisi ise üçüncü sırada yer aldı. Böylece yeni Corolla Hybrid, 2018’in kazananı Hyundai Ioniq Hybrid’den sonra ödülü alan ikinci hibrit model oldu.

Otomobil Gazetecileri Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ödüllerde adaylar “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” şeklindeki 8 kriter değerlendiriliyor. Üyelerin verdiği tüm puanlar toplandıktan sonra finale kalan 7 araç içerisinden “Türkiye’de Yılın Otomobili” unvanına hak kazanan model seçiliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu