FeaturedHaberler

Lüks ve SUV: 2020 Mercedes-Benz GLS duyuruldu!




Tamamen yeni Mercedes-Benz GLS, New York Otomobil Fuarı’nda yapılan lansman ile resmen duyuruldu. SUV sınıfına S Serisi’nin lüks dokunuşlarını kazandıran yeni GLS ile ilgili detaylar haberimizde!

2020 Mercedes-Benz GLS, hibrit V8 motor ile geldi

Genel tasarım hatlarıyla diğer Mercedes modellerinden bolca izler taşıyan yeni GLS, boyutları ile pek çok rakibine fark atıyor. Selefine göre 7.7 cm artışla GLS 450 5207 mm, GLS 580 ise 5212 mm uzunluğa sahip. 3.1 metre aks mesafesi ve 2.1 metre genişlik ise 7 kişinin rahatça seyahat edebilmesi için konforlu bir iç mekan sunmaya yetiyor. Üçüncü sıra dahil olmak üzere programlanabilir elektrikli koltuklara sahip olan model, arka koltukların tamamı katlandığında 2.400 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

Yeni Mercedes-Benz GLS’de en çok dikkat çeken özelliklerin başında ise E-Active adlı gövde kontrol sistemi geliyor. Opsiyon olarak sunulan sistemin temelini 48V elektrik destekli hidro-pnömatik şanzıman oluşturuyor. Yol durumunu önceden saptayan teknoloji sayesinde süspansiyon, sertliğini otomatik olarak ayarlayarak yolculara mükemmel bir konfor vaat ediyor.

Aracın teknoloji tarafını 12.3-inçlik iki ekran barındıran MBUX multimedya sistemi, Burmester ses sistemi ve 11.6-inçlik arka koltuk ekranları gibi teknolojiler oluşturuyor. Opsiyon listesi ise renkli head-up display, ısı korumalı orta bardaklık ve masaj özellikli arka koltuklar gibi geniş bir seçenek sunuyor.

Yeni GLS, Avrupa’da GLS 350d 4Matic, GLS 400d 4Matic ve GLS 580 4Matic şeklinde 3 seçenek ile satışa sunulacak. Bu seçeneklerden GLS 580 4Matic’te 4.0 litrelik hibrit V8 motor yer alıyor. 489 beygir güç ve 700 Nm tork sunan motorda EQ Boost+ adı verilen elektrik destekli bir kalkış modu bulunuyor. Bu seçenek devrede olduğunda motora 22 beygir güç ve 250 Nm tork şeklinde ekstra bir performans sağlanıyor. 0’dan 100 kilometreye 5.2 saniyede ulaşan aracın maksimum hızının 210 km/s ile sabitlendiğini belirtelim. Yalnızca Avrupa ve Rusya pazarlarında satışa sunulacak iki dizel seçenek ise sırasıyla 286 ve 330 beygir güç üretiyor.

9 ileri G-Tronic şanzıman ve 4Matic dört tekerden çekişin standart bulunduğu yeni GLS, yıl sonunda dünya genelinde satışa sunulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu